Belçika Bakanlıklar arası Halk Sağlığı Konferansında Belçikalı denizcilere aşı için öncelik verme kararı alındı.

Denizciler dünyada aşının taşınmasında ve dağıtımında önemli bir rol alırken, Kuzey Denizi Bakanı Vincent Van Quickenborne hafta sonu yaptığı açıklamada, “Bu aşı önceliği ile denizcilerimizin uluslararası seyahatindeki risk ve kısıtlamaları azaltmayı umuyoruz. Ayrıca gemideki görevlerinden zamanında ayrılabilme ve güvenli bir şekilde eve gitme olanağı yaratmış oluyoruz” dedi.

RBSA (Belçika Armatörler Birliği) ve diğer yetkili makamların eylem planını daha ayrıntılı olarak tartışmak için önümüzdeki haftalarda toplanacağı belirtildi.

Belçikalı Armatörler Birliği Genel Sekreteri  Wilfried Lemmens, “Belçikalı denizcilerin bir an önce aşılanacaklarını öğrenmiş olmaları onları ve ailelerini son derece mutlu etmiştir. Hem gemi adamlarımız ve hem de aileleri bu karar için son derece minnettar ve mutlu olduklarını bildirdiler.” ifadelerini kullandı.

Lemmens; “Bu karar, gemiadamlarının son bir yıl boyunca yaptıkları fedekar çalışma ve azimin bir sonucudur. Küresel ticaretin pandemi esnasında dahi devamlılığının sağlanması için gösterdikleri çaba saygıyla karşılanmalı.” dedi.

Editör: TE Bilişim