Kuruluşunda Japonya’nın da destek verdiği, Türkiye’nin denizcilik ve su ürünleri alanındaki en köklü okullarından Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kuruluşunun 50. yılında özel olarak düzenlediği mezuniyet programında, 460 öğrencisini mezun etti.

barbaros5

Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Habip Küçükseymen ve Öğretmenlerin ev sahipliğinde okulun bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, Gümüşsuyu Mahallesi Muhtarı Şaban Efe, Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Başkanı Hakan Çendik, İTO Meclis Üyesi Ömer Ayberk Cengiz, Akademisyen&Yazar Ömer Asmalı, Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Dönem Başkan Yardımcısı ve Beykoz Tokatlılar Derneği Başkanı Bülent Kılıç, Okuldan mezun olan armatörler, kaptanlar ve mezun olan öğrencilerin aileleri katılım gösterdi.

barbaros4

Mezuniyet töreni öğrencilerin alana girişi ile başladı. Mezun olan öğrenciler, ailelerin ve katılımcıların alkışları eşliğinde kendileri için ayrılan alanda yerlerini aldılar. Öğrencilerin yerlerini almalarının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’na geçildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından mezuniyet programının açılışını Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Habip Küçükseymen yaptı.

Küçükseymen, misafirlerini ve öğrencilerini selamlayarak başladığı konuşmasında, yaklaşık dört yıl önce göreve başladığı günden itibaren, okulun diğer yöneticileri ve öğretmenleriyle birlikte öğrencilerini iyi birer insan olmaları için çaba gösterdiklerini, bu doğrultuda tüm mezun olan öğrencilerine kefil olduğunu çünkü mezuniyet öncesi yapılan stajların hiç birinden öğrenciler ile ilgili hiçbir olumsuz söz, düşünce gelmediğini aksine tebrik telefonları aldıklarını belirterek, mezun olan öğrencilerine hayatlarında başarılar dileyerek, okulun kapılarının kendilerine her daim açık olduğunu belirtti.

Okul Müdürü Habip Küçükseymen konuşmasının sonunda öğrencilerine son bir nasihate bulunarak kendilerine ne iş yaparlarsa yapsınlar hakkıyla yapmalarını istedi.

Okul Müdürü Habip Küçükseymen’in ardından Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Başkanı Hakan Çendik ve Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan’da birer selamlama konuşması gerçekleştirerek öğrencileri tebrik ettiler.

Protokol konuşmalarının ardından okulun Denizcilik Bölümü Öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Bayrak ve Flama devir teslimi yapıldı.

barbaros

2022-2023 Eğitim öğretim yılını okul birincisi olarak tamamlayan Enes Buğra Akın, ikinci olarak bitiren Nisanur Yazıcıoğlu ve üçüncü olarak bitiren Başak Tuğba Yazıcı’ya plaketlerini Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Başkanı Hakan Çendik, Akademisyen&Yazar Ömer Asmalı ve İTO Meclis Üyesi Ömer Ayberk Cengiz takdim etti.

Plaket töreninin ardından Okul Müdürü Habip Küçükseymen, Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne olan katkılarından dolayı Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Başkanı Hakan Çendik’e mezuniyet gününün anısına birer buket çiçek verdi.

barbaros3

Çiçek takdiminin ardından, okulu birincilikle bitiren Enes Buğra Akın’da katılımcılara hitap ettikten sonra okulun başarı kütüğüne künyesini çaktı.

barbaros5

Mezuniyet töreni okulun öğrencilerinin bölümlere göre sahneye davet edilerek mezuniyet belgelerinin takdimi ile devam etti. Kepler havaya atılmadan önce Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunu ve sahnelerde Yankee ismiyle anılan, rapçi Erhan Cemil Tozkoparan sahne alarak 3 eserini öğrenciler için seslendirdi. Mezuniyet belgelerinin takdimi sonrası 3’ten geriye sayılarak kepler havaya atıldı. Kep törenin ardından ailelerin alanda fotoğraf çekimi için ayrılan sürenin ardından aileler okulun dışına davet edildi.

Ailelerin okuldan ayrılmasının ardından okulun bahçesi düzenlenerek mezuniyet yemeği için masalar kuruldu.

Mezuniyet yemeğinin ardından mezun olan öğrenciler Müzik Öğretmeni Gürkan Alkanlar yönetiminde okulun müzik grubunun hazırladığı programda doyasıya eğlendiler.

barbaros8

Editör: Nermin İstikbal