Bangladeş'te arkadaşlarıyla saklambaç oynadığı sırada bir yük konteynerinin içine saklanan ve uyuyakalan çocuk, 5 gün sonra Malezya'da gemi mürettebatı tarafından fark edilerek kurtarıldı.

Banglades’te bir çocugun arkadaslariyla oynadigi saklambaç oyunu Malezya’da sona erdi. Banglades’in Chittagong sehrinden 12 Ocak tarihinde bin 337 konteyner yükü ile ayrilan MV Integra adli yük gemisi, 5 günlük deniz yolculugunun ardindan 16 Ocak tarihinde Malezya’nin Port Klang Limani’na vardi. Demir atmis halde bekleyen gemide, konteynerlerin bulundugu yük bölümünden bagirma ve vurma sesleri duyan mürettebat, durumu gemi kaptanina rapor etti. Incelemelerin ardindan seslerin nereden geldigi anlasilamayan gemi, acil durum halinde limana çekildi.

Yapilan detayli aramanin ardindan seslerin geldigi konteyneri bulan yetkililer, konteynerin içerisinde bitkin oldugu görülen yabanci bir çocuk buldu.

Malezya limanindaki Bangladesli çalisanlarin yardimiyla iletisim kurulan 12-15 yaslarindaki Fahim adli çocugun, Banglades’te limana yakin bir bölgede arkadaslariyla saklambaç oynarken bir konteynerin içine girerek saklandigi ögrenildi. Verdigi ilk ifadede uyandiginda konteynerin kapaginin kapanmis oldugu ve seyahat halinde oldugunu belirten Fahim, Malezyali kurtarma ekipleri tarafindan saglik kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye kaldirildi.

Editör: Nermin İstikbal