Avrupalı taşıma komisyoncuları Avrupa Birliği rekabet kurulunu konteyner taşımacılığı yapğan denizcilik şirketlerini incelemeye çağırıyor.

Avrupada taşımacılık ve komisyon şirketlerini temsil eden the European Association for Forwarding, Transport, Logistics, and Customs Service (CLECAT) isimli birlik, AB Rekabet hukuku düzenleyicilerine konteyner taşımacılığı endüstrisinin iş uygulamalarını araştırmaları için çağrı yapıyor.

Deniz aşırı konteyner taşımacılığı yapan denizcilik firmalarını vurgun yapmak ve bağımsız taşımacılık şirketlerini rekabet dışı bırakmak üzere adımlar atmakla suçlayan dernek, AB Komisyonu'na yazdığı bir mektupta, uygulamaların kısıtlı hizmet seçenekleri ve daha yüksek fiyatlar nedeniyle müşterileri ve son tüketicileri dezavantajlı hale getirdiğini belirtiyor. CLECAT, AB Rekabet Komiseri Margrethe Vestager'a hitaben yazdığı mektupta AB'nin haksız ve ayrımcı kuralları kaldırmak için dahil olması gerektiğini söyleyerek, endüstri için 200 milyar doları aşan kâr tahminlerine atıfta bulundu.

Soruşturma yetkilerini acilen kullanmaya çağırıyor!

CLECAT, enflasyonun zarar görmesine ve AB'nin yaşam maliyetlerinde artışa yol açtığını iddia ettiği son 18 ayda yaşanan devasa navlun zammlarından bahsettiği mektupta, bu durumun fiyatları daha da artırdığı ve bu şirketlerin, bağımsız nakliye komisyoncularını rekabet dışı bırakmak için daha fazla pazar gücü elde etmelerine izin verildiğini iletti. Kuruluş, Avrupa Komisyonu'nu, gemileri AB'ye uğrak yapan konteyner taşımacılığı şirketlerini soruşturma yetkilerini acilen kullanmaya çağırıyor.

Editör: TE Bilişim