"Auqua Hercules"Yine Sürüklendi

İskenderun Körfezi'nde etkili olan fırtınada 3 yıl önce haciz işlemi uygulanarak seferden men edilen İngiltere bayraklı 193 metre ve 33 bin grostonluk "Auqua Hercules" isimli gemi de sürüklendi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde etkili olan fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi. İlçe merkezindeki şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yaklaşık 2 saat süren yağışın yanı sıra etkili olan fırtına nedeniyle, İskenderun Körfezi'nde bulunan gemiler açığa çekildi.

Körfez'deki gemiler fırtınada sürüklendi, güçlükle bağlanabildi…

İskenderun'da dün etkili olan fırtına yaşamı felç etti. İskenderun'da önceki gün ve dün yaşanan Yarıkkaya Fırtınası ile birlikte gelen şiddetli yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yaklaşık 2 saat süren yağışın yanı sıra, etkili olan fırtına nedeniyle, İskenderun Körfezi'nde bulunan gemiler açığa çekildi. Körfezde, 3 yıldır seferden alıkonan İngiltere bayraklı, 193 metre ve 33 bin grostonluk "Auqua Hercules" isimli gemi de, fırtınada çapasının tutmaması sonucu sürüklendi. Gemi, güçlükle batmaktan son anda kurtarıldı.

İskenderun'da dün yaşanan fırtınanın hızı saatte 65 km'yi buldu.

Editör: TE Bilişim