Geçen ay MSC Lorena konteyner gemisinde bomba olduğu ihbarının asılsız olduğu ortaya çıktı, ancak yetkililer geminin kargosunda başka bir şey daha buldu: 2,4 ton kokain

Panamax konteyner gemisi MSC Lorena , 22 Aralık gecesi Belçika polisinin gemide bomba olduğunu ihbar eden  bir telefon aldığında Antwerp Limanı'na gidiyordu. 

Arayan kişi  polise, geminin limana yanaştıktan kısa bir süre sonra patlayacağını söylemişti.

Polis, gemiye rotasını tersine çevirmesini ve soruşturma için Vlissingen demirleme yerine gitmesini emretmiş, yetkililer tehdidin bir aldatmaca olduğunu belirleyene kadar mürettebatla birlikte orada bir hafta tutulmuştu. 

20'li yaşlarının başındaki iki erkek zanlı, aldatmaca tehdidiyle  ilgili olarak tutuklanmıştı.

Ancak Lorena'da başka bir şey daha vardı . Gemi serbest bırakıldıktan sonra kargo operasyonları için Antwerp'e geçti. Limandayken, yetkililer bir konteynerde  kakao kargosuna gizlenmiş 2.444 kilo kokain buldu. 

Gemi, 4 Ocak'ta Togo'ya gitmek üzere tekrar yola çıktı. 

MSC, kargo ağını kokain kaçakçılığı operasyonlarından kurtarmak için milyonlarca dolar harcadı.

Antwerp ve yakınlardaki Rotterdam'daki uyuşturucu ele geçirme vakaları, 2022'de yaklaşık 160 ton kokaine ulaştı. Bu, tüm küresel üretimin yaklaşık yüzde beşine denk geliyor. Bilinmeyen bir ek miktar ise güvenlikten geçerek Avrupa pazarına giriyor.

Editör: Nermin İstikbal