ARES Tersanesinden Eğitime ve Ülkemiz Sualtı Kültürel Mirası Araştırmalarına Büyük Destek…

Antalya Serbest Bölgesinde konuşlu ARES Tersanesi, Akdeniz'de sualtı kültür mirasının araştırılması ve korunması amacıyla, 38 metrelik ARES (Archaeological Research Education Ship) gemisini Akdeniz Üniversitesine bağışladı.

Teknenin bilimsel çalışmalarda kullanılmak üzere donatımı Akdeniz Üniversitesince tamamlanacak ve akabinde sualtı araştırmalarına başlanacak. Hizmete girdiğinde Dünyanın En Büyük 2. Arkeolojik Araştırma Gemisi unvanına sahip olacak “ARES Gemisi” 6000 deniz mili seyir siası ve denizcilik kabiliyeti yüksek gövde formu ile tüm Türkiye denizlerinde ve uluslararası sularda görev yapabilecek.

21 Mayıs 2020 tarihinde Antalya Valisi Sayın Münir Karaloğlu makamlarında icra edilen protokol imza törenine, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ile ARES Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu, Başkan Yardımcısı Mert Kalafatoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Ersan Kotiloğlu iştirak ettiler.

ARES Gemisi Hakkında

Tam Boy

37.80

Metre

Genişlik

8.30 Metre

Draft

1.50 Metre

Deplasman

200 Ton

Yapısal Malzeme

Geliştirilmiş Kompozit

Ana Tahrik Sistemi

2 x Dizel Ana Makine ve 4 Kanatlı Pervane

Servis Hızı

14 Deniz Mili

Yakıt Kapasitesi

60.000 Litre

Tatlı Su Kapasitesi

8.000

Litre

Atık Su Kapasitesi

3.800

Litre

Seyir Siası

6.000

Deniz Mili

ARES Tersanesi Hakkında

Çeşitli sınıf ve boylarda yüzden fazla gemi inşa etmiş olan ve %100 milli sermaye ile teşkilli ARES Tersanesi’nin önceliği, sahip olduğu genç ve dinamik personel kadrosu, müşteri odaklı tasarım çözümleri, son kullanıcı memnuniyeti ve ömür boyu destek prensibiyle her türlü deniz platformu ve bağlı hizmet ihtiyaçlarını karşılamak olmuştur.

ARES’in başarısının temeli, ihracat odaklı çalışarak dünyanın önde gelen tasarım ve donanım tedarikçileri ile işbirliği içinde, son teknoloji ekipman ve yüksek vasıflı insan gücünü kullanarak, üstün tasarım ve kaliteye sahip olan, sınıfının en iyi deniz platformlarını inşa etmesi ve bunun yanında müşterilerin her kademedeki talep ve beklentilerini karşılayabilmek için son kullanıcılarla daima açık iletişim halinde olmasıdır.

Bu prensiplerle ARES Tersanesi, Avrupa’nın en büyük kompozit ve alüminyum gemi inşa firmalarından biri olmuş, Dünyanın En İyi Karakol Gemisi Üreticisi, Türkiye’nin sektörden bağımsız en hızlı büyüyen şirketi ve en büyük gemi ihracatçısı unvanlarına hak kazanmıştır.

Web Sayfası: www.ares.com.tr

Adres: Antalya Serbest Bölgesi, 07070 Antalya

E-Posta: [email protected]

Editör: TE Bilişim