Devlet petrol devi Saudi Aramco, iki açık deniz üretim tesisi kurmak üzere  Abu Dabi Ulusal Deniz Tarama Şirketi'nin (NMDC) bir parçası olan McDermott International uluslararası ve Ulusal Petrol İnşaat Şirketi (NPCC) işbirliği yaptı.

Suudi Arabistan'ın açık deniz üretim kapasitesinde %200'den fazla artış sağlamak amacıyla Ras Al Khair'de yeni tersaneler inşa ediliyor. Bu tersanelerin; daha geniş pazarlar ve deniz altı boru hatlarının gereksinimleri için açık deniz platformları, yapılar üretmeleri ve birleştirmeleri amaçlanıyor.

Tesislerin devreye alınması, 2023'ün üçüncü çeyreği için planlanıyor ve ilk birleşik üretim kapasitesinin yılda yaklaşık 70.000 mt olduğu tahmin ediliyor. Krallığın toplam açık deniz üretim kapasitesi yılda 100.000 mt'a yükseltiliyor. Tersaneler tam olarak faaliyete geçtiğinde, yaklaşık 7.000 kadar doğrudan ve dolaylı iş yaratması bekleniyor.

Tersanelerin Ras Al Khair Limanı ve Kral Salman Uluslararası Denizcilik Endüstrileri ve Hizmetleri Kompleksi dahil olmak üzere Ras Al Khair'deki altyapıdan faydalanması bekleniyor.

Editör: Nermin İstikbal