Almanya, Excelerate Energy FSRU anlaşmasıyla gaz ithalat çerçevesini daha da güçlendiriyor

Teksas merkezli yüzer yeniden gazlaştırma uzmanı Excelerate Energy, ülke Rus boru hattı gaz tedarikine alternatifler aramaya devam ederken, Almanya'da beşinci bir yüzer depolama ve yeniden gazlaştırma ünitesinin (FSRU) konuşlandırılması için Fransız kamu kuruluşu Engie ile bir anlaşma imzaladı.

Anlaşma, Excelerate'in Alman Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı adına, TES tarafından Wilhelmshaven limanında geliştirilmekte olan planlı LNG ithalat terminalinde beş yıl süreyle yeniden gazlaştırma hizmetleri sağlamak üzere entegre filosundan bir FSRU yerleştirmesini gerektirecek. .

2023'te ısıtma döneminin başında başlaması planlanan Almanya'daki beşinci FSRU, yıllık yaklaşık 5bcm ithalat kapasitesine veya Almanya'daki yıllık tüketimin yaklaşık %5'ine sahip olacak.

TES, FSRU'nun faaliyette olduğu ilk 12 ay içinde yeşil moleküllerin ithalatını sorunsuz bir şekilde entegre etmek amacıyla Wilhelmshaven'da FSRU projesiyle gelişimi hızlandırılacak yeşil bir hidrojen terminali inşa ediyor.

Almanya daha önce ikisi Norveç'in Höegh LNG'sinden ve diğeri Yunanistan'ın Dynagas'ı tarafından yönetilen dört FSRU'yu kilitlemişti. Wilhelmshaven projesine ek olarak, özel bir şirket olan Deutsche ReGas, Lubmin'de bu türden benzer bir proje üzerinde çalışıyor.

Ekonomi Bakanı Robert Habeck, “Sıvılaştırılmış doğal gaz ithal ederek, kendimizi Rus boru hattı gazı ithalatına daha az bağımlı hale getiriyoruz. Ve bizi Rus ithalatının belirsizliğinden mümkün olduğunca çabuk kurtaran tüm adımlar, bu zamanlarda her zamankinden daha fazla gereklidir. Aynı zamanda, paralel olarak yeşil hidrojen ithalatını hızlandırarak Wilhelmshaven'ı Avrupa'da güvenli ve sürdürülebilir enerji için önemli bir iniş noktası haline getiriyoruz."

Editör: CAHİT İSTİKBAL