ABS'nin denizde otonom teknolojinin geliştirilmesine verdiği destek, Hyundai Heavy Industries Group'a (HHI Group) dört otonom fonksiyon alanı için prensipte onay (AIP) verilmesiyle bir adım daha ileri gitti: navigasyon, makine sağlığı yönetimi, yangınla mücadele yönetimi ve ağ altyapısı.

“ABS, otonom projeleri desteklemede ve HHI Group gibi öncülere yardım etmede sektöre öncülük ediyor. ABS, otonom teknolojilerin bağımsız ürünler olmadığını, gemi altyapısıyla tamamen entegre olduğunu ve sensörler, görüntüleme, bağlantı, makine öğrenimi ve daha fazlasını içeren çok çeşitli mekanizmalardaki sayısız ilerlemenin sonucu olduğunun farkındadır. ABS Küresel Mühendislik ve Teknoloji Kıdemli Başkan Yardımcısı Patrick Ryan, gemi operasyonlarında kullanıldığında, otonom işlevler insan hatasını azaltarak güvenliği artırma potansiyeline sahiptir” dedi.

KSOE'nin Kıdemli Başkan Yardımcısı ve CTO'su Kim Sung-Joon, "HHI Group, yalnızca otonom navigasyon sistemleri için AIP'ler almakla kalmayıp, aynı zamanda makineler için koşula dayalı bakım (CBM) ve gemide güvenlik yönetimi için de AIP'ler alarak tam otonom gemiler geliştirmeye bir adım daha yaklaştı" dedi. IMO'nun otonom gemilerle ilgili düzenlemelerini göz önünde bulundurarak ticarileştirme ve gösterimi vaktinden önce tamamlayarak pazara öncülük edeceğiz.”

HHI Group için otonom navigasyon konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Avikus, önümüzdeki yıldan itibaren HHI Group'taki tüm yeni inşaat gemileri için standart bir uygulama olacak otonom navigasyon sistemi HiNAS 2.0 için ABS'den onay aldı.

HHI Group'un gemi inşa sektörünün merkezi olan Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (KSOE), makine otomasyon sistemi HiCBM için onay aldı; yerleşik bir entegre güvenlik kontrol sistemi olan HiCAMS; ve otonom bir gemi entegre platformu olan Pont.OS.
Yapay zeka (AI), HiCBM ve HiCAMS mekanizmalarını çalıştırır ve mekanik ekipmanın durumunu teşhis edebilir veya insan müdahalesi olmadan yangın gibi durumları tanımlayabilir ve yönetebilir.

Entegre platform Pont.OS, gemilerin çeşitli otonom işlevlerini entegre edip kontrol edebilen açık bir platformdur ve gemilerin güvenli otonom ve uzaktan çalışmasını sağlayan bir altyapı sağlaması beklenmektedir.

HHI, Ocak ayında Las Vegas'ta düzenlenen dünyanın en büyük elektronik ve bilgi teknolojileri fuarı CES 2022'de ABS ile bir mutabakat zaptı (MOU) imzaladı. Anlaşmanın bir parçası olarak, iki şirket denizcilik endüstrisi için otonom teknolojiler üzerinde işbirliği yapacak ve AIP'ler ve gemi operasyonlarının gösterim testleri gibi çıktıları içerecek.

Editör: Fulya Tekin