ABD Askeri Deniz Kaldırma Komutanlığı Pasifik (MSCPAC), kritik malzemeleri ABD'nin Antarktika ileri karakolu McMurdo İstasyonu'na taşımaya yönelik yıllık görevine hazırlanıyor. 

MSCPAC'a kiralanan iki genel kargo gemisi, zorlu yolculuğa hazırlanıyor; gemilerden ilki Noel'den hemen önce Kaliforniya'dan ayrıldı ve ikinci gemi, Derin Dondurma Operasyonu (ODF) olarak bilinen olayla kısa süre sonra yola çıkacak.

ODF 2023 görevinde, bir kargo gemisi ve bir yakıt gemisinin Antarktika'ya seyahat ettiği geçen yılın aksine, McMurdo İstasyonunda yılın hayatta kalması için gereken malzemelerin çoğunu sağlayacak olan iki kargo gemisi yer alacak.

Port Hueneme'de Ocean Giant yüklemesi 

Operasyon sırasında Ocean Giant'a mekanik parçalarla dolu konteynerler, araçlar, inşaat malzemeleri, büro malzemeleri ve elektronik ekipman ve araçlar dahil olmak üzere 443 adet kargo teslim alındı. Buna ek olarak, gemiye Antarktika'da monte edilecek ve bu yılki görev için kullanılamaz olduğu düşünülen geleneksel McMurdo İstasyonu buz iskelesi yerine kargo boşaltma operasyonları için kullanılacak yüzen bir geçit yüklendi.

MSC tarafından kiralanan bir kargo gemisi ve tanker, istasyon ve ikmal misyonlarının kurulduğu 1955 yılından bu yana her yıl Antarktika'ya zorlu bir yolculuk yaptı. Foundation, Amerika Birleşik Devletleri Antarktika Programının lider ajansı. Misyon desteği, ABD Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Ordu ve Sahil Güvenlik'ten aktif görev, Muhafız ve Yedek personelin yanı sıra Savunma Bakanlığı sivilleri ve bağlı DOD dışı sivillerden oluşuyor.

Editör: Nermin İstikbal