ABD Donanması devriye gemisi USS Sirocco , Umman Körfezi'nde uyuşturucu kaçakçılığı yaparken yakalanacağını anlayınca kendi gemilerini ateşe veren sekiz İranlı ve Pakistanlı uyruklu kişiyi kurtardı. Servisin bildirdiğine göre, yangın uyuşturucuların yaklaşık üçte ikisini yok etti. 

Uluslararası sularda devriye gezen Sirocco,  bir Arap yelkenlisi ile karşılaştı. Ekip yelkenliye binmeye hazırlandığı sırada,  Arap yelkenlisi mürettebatı, esrar ve metamfetamin yükünü yok etmek için gemiyi ateşe verdi.

Sirocco'nun mürettebatı, dhow'un mürettebatını sudan kurtarmak ve onlara tıbbi bakım sağlamak için operasyonunu durdurdu. Bu arada, devriye botları USS Chinook ve USS Thunderbolt , Arap yelkenlisindeki yangının söndürülmesine yardım etti.  

Gemiye binen ekip, yanan gemiden yaklaşık 560 kilo esrar (yaklaşık 1 milyon dolar değerinde) kurtarmayı başardı. Deniz aracının mürettebatı sorgulandığında, kaçakçılık yaptıklarını kabul ettiler. 

Geçen yıl Aralık ayında da Sirocco , beş İranlı uyuşturucu kaçakçısını yanan bir tekneden kurtarmış ve denizcilerin uyuşturucuları yok etmek için gemiyi ateşe vermişti.

En son kurtarma, ABD Donanması personelinin küçük motorlu teknelerinin alev almasından sonra Aden Körfezi'nde üç sivil denizciyi kurtarmasından üç gün sonra da gerçekleşti.

Editör: Nermin İstikbal