DEFAMED 49. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği (DEFAMED) 49. Dönem Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

5 Nisan 2014 tarihinde Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı saat 12.00’de başladı. Toplantıyı 48. Dönem İkinci Başkanı olan Ahmet Hamza açtı. İlk olarak Divan Kurulu seçildi. Yapılan oylama ile Divan Başkanı Müh. Erkan Dereli, Başkan Yardımcısı Kapt. Engin Yücel, Katip Üye ise Kapt. Seda Fırat olarak belirlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden toplantıda, ilk olarak İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler kürsüye davet edildi. Güler konuşmasında fakültenin faaliyetlerinden ve sürdürülen projelerden bahsetti. Daha sonra, gelenek olduğu üzere, kardeş sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin konuşmalarına geçildi.

Sırasıyla; Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Cengiz Karabüber’e, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Tahir Sarıoğlu'na, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı müh. Feramuz Aşkın'a, Koster Armatörleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Salih Zeki Çakır'a, Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Bülend Temur'a ve Deniz Trafik Operatörleri Derneği Adına Kapt. Tamer Azgın'a söz verildi.

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akpınar ise yurtdışında olması dolayısıyla genel kurula katılım gösteremedi. Ayrıca İstanbul Liman Başkanı Hüseyin Gani Aygün'de genel kurulda bir konuşma yaptı. İyi dileklerini ifade eden kardeş sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve diğer konuşmacılar önceki yönetim kurulunu kutlarken yeni seçilecek yöneyim kuruluna başarılar dilediler. Konuşmaların ardından, mazeretleri dolayısıyla genel kurula katılım gösteremeyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli ve Bahçeşehir Üniversitesi Türk Boğazları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Saim Oğuzülgen'in iyi dilek mesajlarına yer verildi.

Daha sonra 49. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi Kapt. Alper Demircan Çalışma Raporunu, 48. Dönem Muhasip Üyesi Umut Çınar ise Mali Raporu ve Denetleme Kurulu Raporu okundu. Üyelerin raporlar hakkında yaptığı değerlendirmelerin ardından raporlar aklandı. 48. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Baybora Yıldırım kürsüye gelerek bir teşekkür konuşması yaptı. Ardından Muhammen Bütçe tetkik edilerek kabul edildi. Son olarak ise yeni yönetim ve denetim kurullarının seçimi yapıldı.

Buna göre listeler aşağıdaki şekilde belirlendi:

Aday Yönetim Kurulu Listesi

1-A. Baybora YILDIRIM - Gv'97

2-Ahmet HAMZA - Mk'85

3-Alper DEMİRCAN - Gv'91

4-H. Umut ÇINAR - Gv'97

5-A. Çağlar COŞKUNSU - Gv'96

6-Kayhan AYTUĞ - Gv'95

7-Mine Gül KAHRAMAN - Mk'06

Editör: TE Bilişim