Dünyanın en büyük iki konteyner hattı olan Maersk ve Mediterranean Shipping Co (MSC), yaygın söylentileri doğrulayarak, bugün, üç büyük küresel gruptan biri olan 2M ittifakını Ocak 2025'ten itibaren feshetmeyi karşılıklı olarak kabul ettiklerini duyurdular.

AP Moller – Maersk'in yeni CEO'su Vincent Clerc ve MSC CEO'su Soren Toft yaptıkları ortak açıklamada şunları söyledi: “MSC ve Maersk, iki şirketin 2015'te 10 yıllık anlaşmayı imzalamasından bu yana çok şeyin değiştiğini kabul ediyor. Sona eren 2M ittifakı, her iki şirketin de kendi bireysel stratejilerini sürdürmesinin yolunu açıyor.”

Şu anda danışmanlık şirketi Vespucci Maritime'ın başında bulunan eski Maersk çalışanı Lars Jensen, LinkedIn aracılığıyla yaptığı açıklamada, bugünkü haberlerin büyük doğu-batı ticaretlerindeki ittifak takımyıldızlarının yeniden şekillendirilmesinin yalnızca başlangıcı olduğunu öne sürdü.

Kopenhag ve Cenevre'den bugün yapılan ortak duyuruda, "Bu, tüm büyük taşıyıcılar için büyük doğu-batı ticaretlerindeki rekabet dinamiklerini değiştirecek ve açıkça tüm taşıyıcılar bunun hangi tehditleri ve fırsatları ortaya çıkaracağına yakından bakacak." dendi.

Editör: Nermin İstikbal