2023 Eayk-Çeşme Marina Kış Trofesi Tamamlandı 

EAYK - Çeşme Marina Kış Trofesinin VI.Ayak yarışları geçtiğimiz hafta sonu Çeşme Marina’da gerçekleşti.  

Kış Trofesinin son yarış ayağı 20-21 Mayıs tarihlerinde 7 Destek, 24 IRC sınıfı olmak üzere toplam 31 teknenin katılımıyla start verdi. EAYK-Çeşme Marina Komodoru Akif Sezer ilk gün brifingte yaptığı konuşmada; “Başta trofeye ev sahipliği yapan Çeşme Marina olmak üzere, sponsorlarımız Ulllman Sails, Raymarine, Kmh Rigging/Kaya Ropes ve Alaçatı Bike House’a teşekkürlerimizi iletiyoruz. 10-11 Haziran tarihlerinde Çeşme’den Foça’ya offshore gerçekleştireceğimiz bir yarışımız ve 29 Ekim’de de 100.yılda 100 mil mottosuyla gerçekleştireceğimiz İzmir Körfez yarışı bulunuyor.” diye belirtti. 

       

Yarışların ilk günü, kayıtlar ve Baş Hakem Eşref Uzun’un brifingte verdiği bilgilendirmeler ardından, IRC sınıfları C1 rotasında, Destek sınıfları da Coğrafi-1 rotasında yarışmak üzere start hattında yerlerini aldılar. 

         

Trofenin son gün son yarışı için tüm ekipler, online paylaşılan brifing ardından 11:00’de Çeşme Marina’dan ayrılıp start hattında buluştular. A2 ve Coğrafi – 2 notalarında 2 yarış yapan ekipler bir trofeyi daha tamamlayarak kokteyl ve ödül töreni için Marina Yacht Club’da bir araya geldiler. 

Kokteyl ve Ödül Töreni Marina Yacht Club’da Gerçekleşti 

Ödül töreni ve kokteyl Çeşme Marina Yacht Club’da, EAYK Komodoru Akif Sezer’in açılış konuşması ve moderatörlüğünde gerçekleşti.  

Tüm sınıflarda dereceye giren teknelere kupa yerine Behçet Uz Çocuk Vakfı’na yapılan bağışları temsilen plaketleri takdim edildi. Overall dereceleri için Erkan Uyav Design tarafından özel yapılan tekne formlu kupalar sahipleriyle buluştu.  Ayrıca sponsorlardan Ullman Sails’in overall birincisine asimetrik balon, Raymarine firmasının overall ikincisine Chartplotter ve EAYK’nün de overall üçüncüsüne 1 hafta karapark ve çekme-atma hediyesi verildiği duyuruldu. 

Trofe sonuçlarına göre; IRC-A0 sınıfında ARKAS BLUEMOON, IRC-A1 sınıfında  YOGİ BEAR, IRC-A2 sınıfında CYGNUS, IRC-A3 sınıfında DALA QUATTRO, IRC-B1 sınıfında NEMO BALSPOR, IRC-B2 sınıfında YANKI-2 ve Destek Sınıfında TAXI teknesi birinci oldu.  

EMRE9646EMRE5202EMRE4464

*Yarış fotoğrafları Emre Tazegül tarafından çekilmiştir. 

Editör: Nermin İstikbal