Türkiye’nin önde gelen ticari yük ve kruvaziyer limanı QTerminals Antalya, limana 2022 sezonunun son gemisi Silver Spirit’in gelmesiyle sezonu kapattı. QTerminals Antalya’ya 2022 yılında toplamda 26 sefer gerçekleşti. Tüm seferlerde QTerminals 30 binden fazla yolcuyu ağırladı.

Dünyanın birçok noktasından gelen kruvaziyer gemilerini ağırlayan QTerminals Antalya’da limana gelen kruvaziyer turist sayısı geçtiğimiz yıla oranla 2069% artarak 30.641’e ulaştı. 2022 sezonu boyunca Emerald Azzura, Spirit of Adventure, Blue Sapphire, Club Med 2, Riviera, Seven Seas Explorer, Mein Schiff 6  ve Mein Schiff 5, The World gibi lüks gemilerle onbinlerce yolcuyu ağırlayan QTerminals Antalya’nın bu sezon için son misafiri ise Silver Spirit oldu. 

2022 kruvaziyer sezonunu değerlendiren QTerminals Antalya Genel Müdürü Özgür Sert, “Kruvaziyer turizminde potansiyele sahip Antalya'yı, Doğu Akdeniz'de yeni bir dönüş merkezi hâline getirmek için çalışıyoruz. 2023 kruvaziyer sezonu için şimdiden birçok rezervasyon aldık” dedi.

Editör: Nermin İstikbal