2016-Dünya Denizcilik Günü (WMD) Ev Sahibi: Türkiye!

Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Dünya Denizcilik Günü (WMD) paralel etkinliği, IMO ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDHB) işbirliği ile 4-6 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek.

Söz konusu Dünya Denizcilik Günü etkinliğine IMO Genel Sekreteri Sn. Kitcak Lim, IMO Komite Başkanlarının yanısıra IMO üyesi 172 ülkeden katılım olması bekleniyor.

Bu yıl yapılacak etkinliklerin teması IMO tarafından “Shipping: indispensable to the World” yani “Denizcilik: Dünya için Vazgeçilmezdir” şeklinde belirlendi.

Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak olan etkinliğin 4 Kasım sabahında yapılacak açılış seremonisi, ev sahibi olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sn. Ahmet ARSLAN’ın ve IMO Genel Sekreteri Sn. Kitack Lim’in yapacağı açış konuşmaları ile başlayacak.

Uluslararası Sempozyumun 1. Oturumunda “Turkish Maritime Heritage” yani “Türk Denizcilik Tarihi” işlenecek.

UDHB Müsteşarı Sn. Suat Hayri AKA’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek olan Uluslararası Sempozyumun 2. Oturumda ise “Why is sea indispensable for human life?” yani “Deniz, insan yaşamı için niçin vazgeçilmezdir?” konusu işlenecek ve Dünya Denizcilik Üniversitesi Rektörü Sn. Cleopatra DOUMBIA-HENRY, IMO-MEPC Komitesi Başkanı Arsenio DOMINGEZ, Uluslararası Kurvaziyer Hatları Birliği (CLIA) Başkan Vekili Charles Bud DARR gibi önemli konuklar konuşmalar yapacaklar.

4 Kasım akşamı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sn. Ahmet ARSLAN’ın da katılacağı bir Gala Yemeği olacak.

***

5 Kasım sabahı İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Metin KALKAVAN’ın moderatörlüğünde “Maritime Risks and Crisis Management” yani “Denizcilik Riskleri ve Kriz Yönetimi” başlıklı 3.Oturum ile başlayacak olup IMO-MSC Komitesi Başkanı Mr. Brad GROVES, Arkas Holding Başkanı Lucien ARKAS,  Avrupa Tersaneciler Birliği (CESA) Dr. Ralf Sören MARQUARDT ve UDHB Müsteşarı Sn. Suat Hayri AKA tarafından önemli konuşmalar yapılacak.

Sempozyumun 4. ve son Oturumu ise Prof. Oral Erdoğan’ın moderatörlüğünde “Fair Competition in the World Maritime Industry”  yani “Dünya Denizcilik Endüstrisinde Centilmen Rekabet” başlığı altında gerçekleşecek. Bu oturumda Güney Kore’nin eski Denizcilik ve Balıkçılık Bakanı, Tongmyong Üniversitesi Başkanı, Dr. Keo-Don OH ile IMO-LEGAL Komitesi Yöneticisi Frederick J. KENNEY ve WMU’dan Professor Dr. Ilias VISVIKIS çeşitli konuşmalar yapacaklar.

5 Kasım akşamı, Dünya Denizcilik Günü (WMD) etkinliğinin ev sahibi olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sn. Ahmet ARSLAN’ın ve IMO Genel Sekreteri Sn. Kitack Lim’in yapacağı konuşmalarında ardından kapanış seremonisi tamamlanmış olacak.

Ve seremoninin sonunda, Türkiye olarak geçen yıl Japonya’dan teslim aldığımız Dünya Denizcilik Günü Paralel Etkinliği Bayrağını, Panama’ya devredeceğiz.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDHB) işbirliği ile 4-6 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek olan Dünya Denizcilik Günü (WMD) paralel etkinliği ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 http://www.worldmaritimedayturkey.com/

  • IMO Dünya Denizcilik Günü (WMD) etkinliğine IMO üyesi 172 ülkeden üst düzey kişilerin katılacak olması, bürokratik ilişkilerin gelişmesi ve Türk Denizcilik Şirketlerinin iletişim ağının genişlemesi açısından önemli bir fırsat olabilir.
  • IMO Genel Sekreteri Kitack Lim’in dünya gemi inşa devi ülkelerden olan Güney Kore’li oluşu ve UDHB Müsteşarı Sn.Suat Hayri Aka’nın da yakın arkadaşı olması, Türk gemi inşa sektörüne ve yan sanayiine yönelik G.Koreli veya Türk-G.Kore ortaklı yatırımlar açısından önemli bir fırsat sunabilir.
  • IMO ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliği ile IMO Dünya Denizcilik Günü (WMD) etkinliğinin İstanbul-Türkiye’de yapılacak olması, İstanbul’un ve Türkiye’nin tanıtımı ve prestiji açısından önem arz ediyor.
  • Uluslararası kariyer sahibi konuşmacılar tarafından, Türk Denizciliğinin Tarihçesi, “Deniz, İnsan Yaşamı için Niçin Vazgeçilmezdir?”, “Denizcilik Riskleri ve Kriz Yönetimi”, “Dünya Denizcilik Endüstrisinde Centilmen Rekabet” gibi konularda aktarılacak değerli bilgiler, ilgi duyan herkes ve özellikle de öğrenciler, öğretim üyeleri, sektör çalışanları açısından önemli!    

***

IMO ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDHB) işbirliği ile 4-6 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek olan Dünya Denizcilik Günü (WMD) etkinliği,

Ülkemize ve Türk denizcilik camiasına hayırlı olsun!