Cumhuriyet tarihinin en önemli savaşlarından ve zaferlerinden Çanakkale Zaferi’nin bugün 108. Yılı.

18 Mart 1915 tarihinde başlayan ve 8 ay boyunca süren savaşta Mehmetçik canla başla İngiliz, Fransız ve Anzak (Avustralya ve Yeni Zelanda) birlikleriyle mücadele etti. Düşman güçlerinin İstanbul Boğazı'ndan geçerek İstanbul'u ele geçirme planına karşı, Türk askerleri büyük bir fedakarlık ve cesaret göstererek savunma savaşı verdi.

EN KANLI ÇATIŞMA CONKBAYIRI

Savaşın en kanlı çatışmalarından biri, Anafartalar Grubu Komutanı Mustafa Kemal'in liderliğinde gerçekleştirilen Conkbayırı Muharebesi oldu.

Türk askerleri, düşman güçlerinin ilerlemesini durdurarak zafer kazandı. Kazanılan zafer Türkiye’nin en büyük zaferlerinden biri olarak tarihe geçti.

Türkiye’nin bağımsızlığına ve bütünlüğüne giden yolda 18 Mart Zaferi büyük kazançtı.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’nci yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu, Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale'nin ve istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını minnetle anıyoruz.

18 MART MESAJLARI

Çanakkale Zaferimizin 108. yılında; Cumhuriyetimizin kurucusu, Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale’nin ve istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını şükran ve minnetle anıyoruz.

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın, bu toprak, bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ve ; bu sessiz yığın, bir vatan kalbinin attığı yerdir.
 

Editör: Nermin İstikbal