Dev dökme yük gemisi Wakashio'nun ön kısmının dörtte üçlük bölümü, yerli halkın büyük muhalefet ve protestolarına rağmen, Mauritius kıyısının yaklaşık 25 km açıklarında Hint Okyanusu'nun derinliklerine bırakıldı.

Geminin enkaz halindeki pruvası ve açık ambarları dün okyanusun dibindeki son konumuna oturtuldu. Şimdi dikkatler, ada cumhuriyetinin yaklaşık 2 km güneyindeki bir resifin üzerinde oturan geminin kıç tarafının sökülmesine yöneldi.

25 Temmuz'da gemi, UNESCO tarafından korunan deniz parklarının yakınlarında Mauritius açıklarında karaya oturdu ve ardından yaklaşık 1.000 ton yakıtı denize sızdıktan sonra ikiye bölündü. Kaptan ve ikinci kaptan bu hafta başlarında "güvenli navigasyonu tehlikeye atmakla" suçlanarak tutuklandı.

Dün, sürmekte olan soruşturma kapsamında kaptanın cep telefonu incelendi. Merkez Suç Soruşturma Dairesi teknisyenleri telefona baktılar ve raporlar geminin telefon sinyali almak için Mauritius sahil şeridine doğru saptığını desteklemeye devam ediyor.

Mauritius'taki hükümet dün yerel halkın nakliye kazası ve petrol sızıntısının neden olduğu herhangi bir kayıp için talepte bulunabilecekleri çevrimiçi bir platform oluşturdu. Hükümet, taleplerin gemi sahibine ve sigortacısına gönderileceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim