Turkon Line “Gemi Acente Personeli” eğitimini gerçekleştirdi 

Turkon Line, İzmir Deniz Ticaret Odası’nda “Gemi Acenteciliği” eğitimi verdi. Eğitim, Turkon İzmir Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan Kemal Ateş tarafından gerçekleştirildi.

turkon line1

25 yıldan fazla süredir Amerika, Avrupa, Akdeniz ve Karadeniz pazarlarında aktif olarak deniz taşımacılığı hizmeti sunan Turkon Line, 23 ülkede çalıştığı 19 acente, 37 acente ofisi ile 4 kıtada 38 limana servis sağlayarak dünyanın çeşitli bölgelerindeki faaliyetlerini sürdürmektedir. 

Turkon Line, odağına aldığı insan faktörünü eğitimlerde de ön planda tutarak sektördeki öncü rolünü devam ettiriyor. Deniz taşımacılığı sektörünün gelişmesine katkı sağlamak hedefiyle, hizmet kalitesinin sürdürülebilirliği için, Turkon Akademi İç Eğitmenlerini sektör ilgilileri ile buluşturuyor. 

turkon line

Yıl boyunca sürdürdüğü eğitim faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyen Turkon Line, İzmir Deniz Ticaret Odası’nda “Gemi Acenteciliği” eğitimi verdi. Turkon İzmir Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan Kemal Ateş tarafından gerçekleştirilen eğitimde gemi kalkış varış bildirimleri, özet beyan, ordino, gemi operasyon ve Türk Ticaret Kanunu’nda konşimento gibi pek çok önemli konuya yer verilmiştir. Gemi Acente personeli olarak çalışmak isteyen kişiler, eğitimi tamamladıktan sonra Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sınavda başarılı oldukları taktirde yetki belgesi ve personel tanıtım kartı alma hakkına sahip olabileceklerdir. Nisan ayının son haftası 1 gün süreyle  gerçekleştirilen eğitime 75 kişi katıldı.

Editör: Nermin İstikbal