Transbosphor geleceğin denizcilerinin yanında

Transbosphor Denizcilik, Denizci Öğrenciler Derneği tarafından düzenlenen 21. Denizkızı Kongresi'ne sponsor oldu.

Türkiye’nin önde gelen gemi acentelerinden Transbosphor Denizcilik, geleceğin denizcilerini de yalnız bırakmıyor. Transbosphor Denizcilik son olarak, Denizci Öğrenciler Derneği (DÖDER) tarafından bu sene 21’incisi düzenlenecek olan Ulusal Denizkızı Kongresi’nin sponsorluğunu üstlendi. 

Destek boynumuzun borcu

Transbosphor Denizcilik Genel Müdür Yardımcısı Müh. Nuri Mert Can, denizciliğin kurumsallaştıkça büyüyen bir sektör olduğuna dikkat çekerek, “geleceğin Türk denizciliğinin teminatı olan öğrenci kardeşlerimize destek olmak boynumuzun borcu” dedi. Denizciliğin çoğu meslekten farklı olarak ağabey kardeşlik özelliğini devam ettirmesi gerektiğini belirten Can, denizcilik eğitimi alan öğrencilerin düzenlediği etkinliklerin buna katkı sunacağına inandığını söyledi.

Dünyada tek derneğiz

DÖDER Başkanı Kadir Işık ise 21’inci  Ulusal Denizkızı Kongresi’nden desteğini esirgemeyen Transbosphor Denizcilik’e teşekkür ederek, “kendilerini her zaman genç denizcilerin yanında görmekten dolayı çok mutluyuz. Biz genç denizciler olarak desteklerini hep hissediyoruz. 53 denizcilik fakülte ve yüksek okulundan 400 öğrenci kardeşimizin katılacağı kongre ile Türk denizciliğine vizyon katmayı amaçlıyoruz” diye konuştu. Işık, 1999'dan beri faaliyet gösteren Denizci Öğrenciler Derneği’nin Türkiye’de ve dünyada denizcilik eğitimi alan öğrenciler için kurulmuş tek sivil toplum kuruluşu olduğunun altını çizdi.

Denizci Öğrenciler Derneği’nin düzenlediği fakat pandemi nedeniyle ertelenen 21. Denizkızı Kongresi’nin tarihinin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim