Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, CDC, Geminin 2.881 yolcusundan 284'ü, 34 mürettebatla birlikte ana semptomlar olarak kusma ve ishal yaşadıkları bildirildi.

 Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Princess Cruises'ın Ruby Princess gemisinde 300'den fazla yolcu ve mürettebatın hastalandığını söyledi.

Geminin 2.881 yolcusundan 284'ü, 34 mürettebatla birlikte 26 Şubat yolculuğu sırasında hasta olduğunu bildirdi . Yolcuların ana semptomlar olarak kusma ve ishal yaşadıkları bildirildi.

CDC web sitesinde "(Gemi Sağlık Programı) epidemiyologları ve çevre sağlığı görevlileri 5 Mart'ta Teksas, Galveston'da bir saha müdahalesi gerçekleştirdiğini bildirdi.

Bir CDC sözcüsü bir e-postada, gemideyken, "Hastalık bulaşma yollarını ve maruziyeti kontrol etmek için hedefli bir çevre sağlığı değerlendirmesi yaptılar ve geminin salgın önleme ve müdahale planı prosedürlerini izlediler" dedi. Salgın araştırma ekibi şu anda bulgularını değerlendiriyor.

ruby-princess-001.png

Sözcüye göre, bu sanitasyon programı CDC ile koordineli olarak geliştirildi ve korkuluklar ve asansör düğmeleri gibi yüksek temas yüzeylerinin dezenfekte edilmesi, hasta misafirlerin artık bulaşıcı olmayana kadar odalarında izole edildi ve yolculara gemide iyi durumda kalabilmeleri için atabilecekleri adımlar hakkında yazılı bilgi verildi

Ruby Princess ayrıca bir sonraki seferinden önce dezenfekte edildi. Sözcü, geminin şu anda bir haftalık Batı Karayipler yolculuğunda olduğunu ve 12 Mart'ta Galveston'a döneceğini söyledi.

ABD'de son aylarda norovirüs vakaları arttı , ancak bir CDC sözcüsü Şubat ayında USA TODAY'e rakamların yılın bu zamanı için beklenen aralıkta kaldığını söyledi.

Bir Princess sözcüsü USA TODAY'e e-postayla gönderilen bir açıklamada, vakaların hafif olduğunu ve muhtemelen norovirüsten kaynaklandığını söyledi. CDC, web sitesine göre nedensel ajanın bilinmediğini söyledi.

Princess sözcüsü, "Gastrointestinal hastalıkla tıp merkezine başvuran yolcu sayısındaki artışın ilk belirtisinde, bu virüsün kişiden kişiye yayılmasını durdurmak için derhal ek gelişmiş sanitasyon prosedürlerini başlattık" dedi.

Editör: Nermin İstikbal