Lloyd's Register (LR), amonyak yakıtlı 16.000 teu konteyner gemisi için Nantong COSCO KHI Gemi Mühendisliğine (NACKS) prensip olarak (AiP) onayını verdi.

LR, NACKS ve Hudong Heavy Machinery (HHM), amonyağın yanıcı, yüksek derecede toksik ve aşındırıcı yapısını tartıştığı ve risk değerlendirme seminerlerine katıldığı risk tabanlı bir HAZID sertifikasının ardından verilen AiP ile 2021'in başlarında proje üzerinde çalışmaya başladı. .

Üç taraf ayrıca,onay sürecinin bir parçası olarak, amonyak sızıntısını önlemek için yakıt deposunun düzenlenmesi, yakıt deposu malzemesinin seçimi, havalandırma direğinin konumlandırılması, çift duvarlı boru havalandırma tespiti, yakıt istasyonu düzenlemesinin yanı sıra algılama ve yangın kontrolü hakkında araştırma ve tartışma gerçekleştirdi.

Amonyak, sıfır karbonlu nakliye hedeflerine ulaşmak için en umut verici alternatif yakıtlardan biri olarak kabul edilmiştir. Diğer alternatif yakıtların aksine, amonyak yandığında karbondioksit salmaz ve gelecekte daha katı sera gazı emisyon standartlarını karşılayabilir.

AiP, DSME'nin yeni çift yakıtlı VLCC'si için tasarım onayı, Samsung Heavy Industry'nin amonyak yakıtlı tankeri için AiP ve Dalian Shipbuilding Industry Company'nin 23.000 teu amonyak yakıtlı gemisi için AiP dahil olmak üzere LR'nin dahil olduğu bir dizi amonyak projesini takip ediyor.

Editör: Nermin İstikbal