Bu haftaki broker raporları, modern dökme yük gemilerinin artan bir hızla el değiştirdiğini gösteriyor.

İstikrarlı navlun oranları ve enflasyon korkusuyla tetiklenen alıcılar ve satıcılar, anlaşma yapmak için ortak bir neden buldular.

Kısa süre önce Alibra brokerlerinden VesselsValue'ye geçen Rebecca Galanopoulos Jones, dün bir S&P güncellemesinde şunları kaydetti: “Bulker değerleri artık istikrar kazanmaya başlıyor. Ekim ayının başından itibaren değerler köşeyi döndü ve iyileşme belirtileri göstermeye başladı.”

Kristian Gerhard Jebsen Group, JP Morgan, Berge Bulk ve Mitsui arasındaki bir ortak girişim olan Bulk Trading Group'un (BTG), 2015 yapımı Japan Marine United yapımı kamsarmax dökme yük gemisi BTGDenali'yi 35.5 milyon dolar, yani 100.000 dolar daha ucuza sattığı bildirildi. 

Newport, Japon ticaret kuruluşu Mitsui'nin iştiraki olan OMC Shipping tarafından satılan beş yaşındaki 81.700 dwt Bulk Holland için 30 milyon doların biraz altında bir fiyat teklifinde bulundu.

Son olarak, daha küçük segmentlerde, James Marshall liderliğindeki Berge Bulk'ın, 61.000 dwt Berge Tronador adlı iki yaşındaki ultramax'ı, brokerler tarafından sağlam bir fiyat olarak kabul edilen 32.5 milyon dolara sattığı da  bildiriliyor .

Editör: Nermin İstikbal