LPG Tankeri, Şilebi Böyle Biçti
2003 Yılında Singapur Limanı yaklaşımında meydana gelen bu kazada kereste yüklü şilep batma tehlikesi atlatmıştı.
27 Şubat 2003 günü gece yarısından biraz sonra, 44.000 metreküp doğal gaz yüklü gaz tankeri Gas Roman, 4000 metreküp işlenmiş kereste taşıyan Springbo adlı şilebe iskele bordasından bodoslama bindirdi. Gas Roman tankerinin baş tarafı Springbo'yu yarısına kadar biçti. İki gemi öylesine birbirine yapıştı ki bu yapışma aslında büyük hasar alan Springbo'nun batmasını engelledi. Eğer Gas Roman çatmadan sonra tornistanla geri çıkabilseydi muhtemelen Sprigbo batacaktı.
Her iki geminin mürettebatı kazadan sonra tahliye edildi. Kurtarma yardım sözleşmesi imzalandı. Gemiler birbirinden çözülmemeleri için halatlarla bağlandı. Springbo gemisinin bütün kereste yükü-hasarlanmış ambarda sıkışanlar hariç- tahliye edildi. Çelik kaplama saçları getirilerek Springbo'nun iç kısmından kaplama yapıldı. Yakıt sızdıran tanklar dalgıçlar tarafından tamir edildi. Bu işlemler sonrasında 2 Mart günü yapışan iki gemi birbirinden ayrıldı, yani kavuştuktan 4 gün sonra.
Bu kazanın birbirinden ilginç fotoğraflarını ve diğer ilginç kaza fotoğraflarını görmek için aşağıdaki linki takib ediniz:
http://www.kaptanhaber.com/fotogaleri/Ilginc-gemi-Kaza-Fotograflari-4-10.htm
Yorumlar
Kalan Karakter: