Yunan sahipli Angelicoussis Shipping Group'un bir birimi olan Maran Dry Management, gemide LNG'den üretilen hidrojenle çalışabilen bir newcastlemax dökme yük gemisi geliştirmek için İtalyan klas kuruluşu RINA ve Çinli tasarımcı Şangay Gemi Araştırma ve Tasarım Enstitüsü (SDARI) ile ortaklık kurdu .

Maran Dry Management'ın genel müdürü Yüzbaşı Babis Kouvakas, "Tasarım, 2050'ye doğru giderek daha katı hale gelen derecelendirme eşiklerini karşılamak için gemiyi artan hidrojen yüzdeleriyle çalıştırmamıza, zaman içinde emisyonları düşürmemize izin verecek" dedi.

Çözümün mevcut LNG yakıt ikmali tesislerini ele aldığı,  karada hidrojen altyapısı gerektirmediği ve gemide hidrojen tedariki ve depolaması gerektirmediği söyleniyor. Ayrıca, genel operasyonel verimliliğini artırmak için geminin direncini de azaltmayı amaçlıyor.

SDARI baş mühendisi Wang GangYi, "Bu, gemi sahiplerinin gelecekte A derecesini korumak için yeni yakıtların mevcudiyetine veya ek teknolojik gelişmelere bağlı olmadığından, IMO 2050'ye doğru güvenle çalışmasını sağlayan heyecan verici bir tasarımdır" dedi. .

Proje, bu yılın başlarında bir MR tankeri için başlatılan ve RINA tarafından onaylanan tasarımı takip ediyor.

Editör: Nermin İstikbal