INMARSAT DENİZ EMNİYETİ EKİBİ, DENİZDE ARAMA VE KURTARMADA YENİLİK VE TEKNOLOJİ İÇİN IMRF ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

Ödül, Inmarsat Deniz Emniyeti ekibinin ileri teknoloji, eğitim ve uzman desteğinin birleşimi yoluyla küresel arama ve kurtarma yeteneklerini geliştirmeye olan katkılarını takdir ediyor.

İTÜ DEFAV Öğrenci Yurdu'nda  plaket takma töreni İTÜ DEFAV Öğrenci Yurdu'nda plaket takma töreni

Bir Viasat işletmesi olan Inmarsat Denizcilik, eski IMRF Başkanı Michael Vlasto liderliğindeki son derece saygın bir jüri heyetinin 10 kişiden oluşan kısa listeden katılımını seçmesinin ardından 2023 Uluslararası Deniz Kurtarma Federasyonu (IMRF) Denizde Arama ve Kurtarmada Yenilik ve Teknoloji Ödülünü kazandı. 

"Dünyanın dört bir yanından gönüllü ve profesyonel arama kurtarma (SAR) personelini" takdir eden prestijli ödül, "kendi alanlarında mükemmellik sergileyen, yenilikçi teknoloji ve ekipman geliştiren veya başkalarına ilham verecek bir rol model olarak hareket edenleri" öne çıkarıyor. .

Inmarsat Denizcilik Başkanı Ben Palmer şunları söyledi: "Inmarsat Deniz Emniyeti ekibi, küresel uydu SAR yeteneklerinin Uluslararası Denizcilik Örgütü tarafından beklenenin üzerinde ve ötesinde bir standartta tutulmasını sağlamak için yorulmadan çalışıyor ve bu ödül, bu çabaların bir kanıtıdır. Denizciliğin karşı karşıya olduğu güvenlik sorunları gelişmeye devam ederken, meslektaşlarımın teknoloji, eğitim ve uzman desteğinin bir kombinasyonu yoluyla deniz güvenliği standartlarını yeni seviyelere çıkarmaya yardımcı olma becerisine tam olarak güveniyorum."

Inmarsat Deniz Güvenliği ekibi, gemiden kıyıya, kıyıdan gemiye ve deniz kurtarma koordinasyon merkezleri (MRCC'ler) arasında hızlı, güvenilir ve onaylı SAR iletişimleri sağlayan, yakın zamanda başlatılan RescueNET gibi SAR operasyonlarını desteklemek için hizmetler tasarlar ve geliştirir. .

Kullanıcıların RescueNET ve diğer Inmarsat emniyet  hizmetleri tarafından sunulan yeteneklerden tam anlamıyla yararlanmasına yardımcı olmak için ekip, dünya çapındaki SAR yetkililerine eğitim sağlıyor ve kuruluşların uydu hizmetlerini kullanarak yeteneklerini öğrenmeleri ve test etmeleri için ücretsiz çevrimiçi eğitim paketleri oluşturdu. Ayrıca değişim önerileri sunmak ve kurulu ve gelişen MRCC'ler dahilinde kapasite geliştirme ve eğitim konusunda destek sağlamak için küresel SAR tatbikatlarına da katılırlar.

Peter Broadhurst şunları söyledi: “IMRF Denizde Arama ve Kurtarmada Yenilik ve Teknoloji Ödülünü kabul etmek büyük bir onur. Inmarsat Deniz Güvenliği ekibindeki ve Ağ Operasyonları ekibindeki meslektaşlarıma, böylesine kritik bir amaca yönelik uzmanlıklarını ve sarsılmaz bağlılıklarını sundukları için teşekkür etmek istiyorum. Inmarsat, 1979'daki kuruluşundan bu yana, küresel SAR topluluğunu elimizdeki her türlü araçla desteklemektedir. Son yıllarda önemli ilerlemeler kaydedilmiş olsa da denizde güvenlik hiçbir zaman garanti altına alınamaz.”

Inmarsat Deniz Güvenliği ekibi, Inmarsat ekipmanı tarafından başlatılmamış olsa bile, SAR çabalarına yardımcı olmak için günün her saati görev başındadır ve operasyonlar sırasında izleme ve iletişimi geliştirmek için Inmarsat ile SAR kuruluşları arasında ilişkiler ve prosedürler geliştirmiştir. Ek olarak, SAR iletişimlerini ve bunların operasyonel sistemlere entegrasyonunu kolaylaştırmak için bir SAR API'si oluşturdular. Deniz güvenliğine olan bağlılıklarını vurgulayarak, yukarıdakilerin hepsini SAR topluluğuna hiçbir maliyet getirmeden başardılar.

Editör: Fulya Tekin