İMEAK Deniz Ticaret Odası Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 2 Şubat 2023 Perşembe günü Odanın Meclis Salonu’nda yapıldı. 
İMEAK DTO Meclis Başkanı Başaran Bayrak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündem maddeleri görüşüldü.

Fn9-dcNaAAEO5N4

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran yaptığı konuşmada, küresel denizcilik piyasaları ve sektörün güncel konularıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Fn9-cutaAAAV1fQ

Kıran yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin 2021 yılını muhtemelen yüzde 11’lere yakın rekor bir büyüme ile kapattıktan sonra 2022 yılına bir miktar yavaşlama ile girdiğini kaydetti.  

Konteyner Sıkıntısı ve Navlunlar 

Denizcilik piyasalarını, ihracatçılar ve ithalatçılar ile denizcilik sektörünü yakından ilgilendiren konteyner sıkıntısı, navlunlardaki yükseliş ve önümüzdeki sürece ilişkin değerlendiren Tamer Kıran, “Türkiye’nin ekonomideki en güçlü silahı ihracattır. Bu alandaki başarımız hiç şüphesiz ülkemiz ekonomisinin büyümesini, itibarının artmasını sağlayacaktır. Bu ülkeye canı gönülden bağlı olan denizcilik sektörünün üyeleri de buna elinden gelen katkıyı sunmayı görev edinmiştir. Ancak unutulmamalıdır ki; denizcilik uluslararası bir iş olup, tam rekabet piyasası koşullarının hâkim olduğu bir iş koludur.” diye konuştu. 

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer

2b28a10af78f30b6e4628017698f9c3f

Toplantıda, Gemi Brokerleri Derneği Başkanı İsmail Şahin, "Navlun Piyasaları" ile ilgili sunum yaptı.

tim başkanı

Başkan Tamer Kıran ve Salih Zeki Çakır, toplantıya katılan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle’ye gemi maketi hediye etti.

Editör: Nermin İstikbal