Meyer Turku tersanesinde , Royal Caribbean International için Finlandiya'da yapımı devam eden dünyanın en büyük gemisi olan Icon of the Seas'ın deneme seferlerine haziran ayında başlayacağını açıklandı.

Yolcu gemisi, 9 Aralık 2022'de monte edildiği kuru havuzdan taşındı. Bir sonraki önemli kilometre taşı, elektrik santralinin Mart ayında başlamasıydı. Baş Mühendis Tuomas Auvinen, ilk makinenin 15 Mart'ta 1100'de başladığını bildirdi. Dizel ile yapıldı, ancak geminin ilerlemesinde önemli bir anı gösterdiğini söyledi. 

Meyer Turku, “Deniz denemeleri, bir geminin tamamlanma yolundaki en önemli kilometre taşlarından biridir” diyor. "Deniz denemeleri, geminin limandayken test edilemeyen tüm özelliklerini ve gemideki her işlevin amaçlandığı gibi çalıştığını test etmenin bir yoludur. Gürültü ve titreşim seviyelerinin olması gereken yerde olduğundan emin olmak için deniz denemeleri de kullanılır. Icon'un erken deniz denemeleri, geminin sevk ekipmanı, ana motorlar ve enerji santrali, iticiler ve fin dengeleyiciler gibi tüm ana ekipmanlarının olması gerektiği gibi çalışmasını sağlamak için önemlidir.”

Icon of the Seas, 2023'ün sonlarına doğru teslim tarihine daha yakın bir zamanda, inşaatının ilerleyen aşamalarında deniz denemelerinin ikinci aşamasına geçecek. Ön izlemeleri yapılacak ve ardından PortMiami'den Karayipler'e 7 günlük gemi seferleri düzenleyerek Ocak 2024'te hizmete girecek. .

İkinci Icon sınıfı yolcu gemisi için ilk çelik kesimi 14 Şubat'ta gerçekleştirilmişti. 2025'te teslim edilmesi gereken gemiyi 2026'da sınıfının üçüncü gemisi takip edecek.

Editör: Nermin İstikbal