Liberya bayraklı konteyner gemisi JPO Libra'nın, şiddetli fırtına sırasında Güney Afrika Cape Town açıklarında su üzerinde durabilmek için mücadele ettiği anlar kameralara yansıdı. 4132 TEU kapasiteli konteyner gemisinin çapası deniz tabanındaki engellere takıldı ve geminin fırtına sırasında daha güvenli bir konuma geçmesini önledi.

Güney Afrikalı yetkililer yaklaşan bir fırtına konusunda yaptıkları uyarı yaptılar. Masa Koyu'na demirlemiş 10 gemiye fırtınayı atlatması için yeniden konumlanmalarını tavsiye ettiler.

Fakat, konteyner gemisi JPO Libra hareket edemedi çünkü çapasını kaldırmak istediğinde deniz tabanındaki birtakım şeylerin üzerine dolanarak hareketsiz hale getirdiği çapayı yukarı çekemedi.

Maersk yaşanan talihsizliği yerel gazeteye doğruladı. Nakliye şirketi sözcüsü gazeteye gemi ile temas halinde olduklarını, tehlikede olmadığına ve demirini sürüklemediğini belirtti.

Yerel makamların güvencelerine rağmen, geminin kıyıya yakın konumda olması yerel sakinlerin ilgisini çekti. Gemi Tasarımcısı Alexander Simonis Facebook'a fotoğraf gönderdi ve geminin motorlarının çalıştığını bildirdi. Saatlerce 50 milin üzerinde olduğu tahmin edilen açık dalga ve rüzgarlarda zorlukla kontrol altına tutulabildiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim