Çin Yük Gemisindeki On İki Mürettebat Gıda Zehirlenmesinden Öldü

Çinli bir dökme yük gemisi, mürettebatın şiddetli şekilde hasta olduğunu bildirdikten sonra acil tıbbi yardım talep ederek gece boyunca Vietnam'a yönlendirildi.

Vietnam'daki tıbbi yetkililer, gıda zehirlenmesinden muzdarip olduğuna inanılan bir hastanede mürettebattan 12'sinin öldüğünü ve diğer dokuzunun durumunun kritik olduğunu bildiriyor. Gemide toplam 21 mürettebat vardı.

COSCO tarafından işletilen dökme yük gemisi Wu Zhou 8 (76.000 dwt), Tayland'ın Kohsichan Limanı'ndaydı. Geminin 27 Eylül'de, 8 Ekim'de varacağı Çin'e bağlı, yenebilir nişastalı yumrulu bir kök olan manyok kargosu ile yola çıktığı bildirildi.

Vietnamlı yetkililer, yük gemisinin kaptanının tıbbi yardım için telsizle konuştuğunu bildiriyor. Başlangıçta, 18 mürettebat üyesinin gıda zehirlenmesi olduğuna inanılan bir hastalığa yakalandığı söylendi. Yetkililer geminin Vietnam'a yönelmesini emretti. Bir kurtarma helikopteri, güney Vietnam'daki Con Dao adasından yaklaşık 60 deniz mili uzaktayken gemiye ulaştı.

Sağlık ekipleri, gemiye ulaştıklarında 10 mürettebat üyesinin öldüğünü ve geri kalan mürettebatın ciddi şekilde hasta göründüğünü ve acil tedaviye ihtiyaç duyduklarını bildirdi. Kalan 11 mürettebatın bir Vietnam hastanesine hava yoluyla taşınmasına karar verildi. Bir mürettebat daha hastaneye götürülürken ve bir diğeri de hastaneye ulaştıktan sonra öldü. Diğer mürettebat üyeleri Con Dao'daki hastanede.

Sağlık ekipleri ölüm nedeninin gıda zehirlenmesi olduğuna inandıklarını söylerken, Vietnamlı yetkililer mürettebatın ne yemiş olabileceğinin belirsiz olduğunu söylüyor ve ölümlerin nedenini doğrulamak için araştırıyorlar.

VungTau MRC'ye ait bir kurtarma gemisinin, terkedilmiş yük gemisini güvenli bir yere çekmek üzere yola çıktığı bildirildi.

Editör: Fulya Tekin