Çin ve İran askeri işbirliği için anlaşma imzaladı

Associated Press'in bildirdiğine göre, İran'ın resmi devlet televizyonu İran'ın Çin ile ortak askeri manevralar yapma ve terörizmle savaş konularında bir anlaşma imzaladığını açıkladı.

Washington Post’ta yer alan habere göre, İran Savunma Bakanı General Hossein Dehghan, 14 Kasım Pazartesi günü Çinli mevkidaşı Chang Wanquan ile imzaladığı anlaşmanın öngördüğü ortak askeri manevralara ek olarak, her iki ülke terör tehdidine karşı koyma amacıyla ortak bir hareket oluşturma çabasına da girecek.

Söz konusu anlaşma, Çin ile İran arasındaki askeri işbirliğini daha da sıkılaştıracak nitelikte. Esasen mevcut bağlar çerçevesinde her iki ülkenin savaş gemileri diğerinin limanlarını ziyaret ediyor.   Çin Savunma Bakanı Chang Wanquan, iki ülke arasında ilişkilerin gelişmesinin yalnızca karşılıklı çıkarlar için değil, dünya barış ve istikrarı için de olumlu olduğunu söyledi.

İki ülke silahlı kuvvetleri arasında son yıllarda artan karşılıklı ziyaretlere ve personel eğitim işbirliğine dikkat çeken Chang, iki ülke ve ordu arasındaki dostane ilişkilerin daha da ilerleyeceğinden emin olduğunu kaydetti. Dehqan ise, iki ülke arasında daha fazla askeri temas ve işbirliğinin bölgesel barış ve küresel istikrarın korumasında pozitif rol oynamayı sürdüreceğini dile getirdi.

Çin Uluslararası Radyosu (CRI)
Editör: TE Bilişim