Bulk Atlantic” Çevre Dostu Yeni İnşa Gemilerini Teslim Almaya Başladı

 1998 yılından beri kuru yuk tasımacılıgında faaliyet gosteren uluslararası denizcilik firması “Bulk Atlantic” (BAI) çevre dostu yeni inşa gemilerini teslim almaya başladı.

Şirket yetkilisi Serhat Ferhanoğlu denizhaber.com'a yaptığı açıklamada dinamik bir ekiple çalışan ve büyüyyen bir şirket olduklarını söyledi.  Adımlarımızı hep iyi hesaplayarak atıyoruz diye diyen Ferhanoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Denizcilik çok değişken, iniş çıkışları olan, dünyadaki tüm ekonomik hadiselerden direkt etkilenen bir sektör . Ukraynadaki savaştan tutun , Amerikadaki enflasyona , OPEC ‘in kararlarından tutun Güney Amerikadaki yağış durumuna kadar her hadise dünya ticaretini ve denizcilik sektörünü direk veya dolaylı olarak etkiliyor .

Müşterilerimize teklif verirken 6 ay sonrasını öngörebilmek , bunun için gerektiginde hedging enstrümanlarını kullanmak , tabi bir taraftan da dunyanın dört bir tarafındaki armatörlerle broker agımız vasıtasıyla dirsek temasında bulunmak bizim gündelik rutinimiz. Üstelik tüm bunları zamanla yarısarak yapmak zorundayız .

Çevre dostu, az yakıt harcayan, eco tip gemilere yönelmekteyiz

Gemi dizayn teknolojisinin geldigi son noktayı yansıtan, süper ekonomik yakıt tüketimine sahip, 40 bin deadweight tonluk yeni tip gemilerimizin ilkini ekim ayı sonunda tersaneden teslim aldık. Günümüzde gelinen enerji fiyatları neticesinde bir geminin yakıt tüketim miktarı en can alıcı özelliği halini aldı . Biz de rekabetçi olabilmek için çevre dostu, az yakıt harcayan, eco tip gemilere yönelmekteyiz ve bu hususun 2023 yılbasında yürürlüğe girecek çevreci regulasyonlar sonrasında daha da önem kazanacagını düşünüyoruz.

İkinci ve üçünü gemilerimizi de önümüzdeki aylarda teslim alacağız

Aynı dizayndaki ikinci ve üçünü gemilerimizi de önümüzdeki aylarda teslim almış olacagız. Bu gemilerin Open hatch - Box type olarak tanımladıgımız ambarları kolay ve hızlı yükleme/tahliye imkanı sağlıyor ve demirçelik, çuval vb. yüklerin tasınması için cok elverişliler. Gemilerimizi yıllardır işletmekte olduğumuz, Türkiye çıkışlı hattımızda konuşlandırarak, başta demirçelik firmaları olmak uzere tüm Türk müşterilerimizin yurt dışı ihracatlarına olan destegimizi de arttırmış olacagız.

Proaktif bir operasyon ekibimiz var

İşimizin bir diğer safhası ise gemilerimizin gündelik operasyonlarının takibi. Çogunlugu geçmişte kaptanlık yapmış proaktif bir operasyon ekibimiz var . Operasyon merkezimizi İstanbuldan İzmire kaydırmamız da çok faydalı oldu. Zaten stresi yüksek bir işimiz var , İzmirin huzurlu ortamı operatorlerimizin işlerine daha iyi konsantre olmasına yardım ediyor.

Şirketimizin bir diğer önemli unsuru ise çalışanlarımız . Denizcilik şahsi beceriler ve şahsi ilişkiler ile yürüyen bir sektör . Biz çalışanları ile aile gibi olan bir firmayız ve ancak onlarla beraber gelişebilecegimizi biliyoruz . Operatorlugu veya brokerligi BAI de ogrenip yetişen ve yıllardır bizimle calısan bircok arkadasımız oldugu gibi çok buyuk deneyımler ile aramıza katılan arkadaslarımız da var . BAI’de tecrubeyi yeni nesillere aktararak basarılı olacagımıza inanıyoruz . Kapımız kendine güvenen yeni takım arkadaşlarına her zaman açık . Bulk Atlantic olarak önümüzdeki yıllarda da iyi planlanmış adımlar atmaya devam ederek hem ofis sayımızı hem de tonaj ve yük hacmimizi arttırarak dünya çapında bilinilir bir marka haline gelmeyi hedeflemekteyiz."

bulk atlantic2

bulk atlantic1

bulk atlantic-1

bulk atlantic

Şirketin operasyonlarının yürütüldüğü merkez İzmir ofisinin yanı sıra İstanbul , Londra ve Montreal şubeleri de mevcut . İsviçre şubesi ise kurulum aşamasında olduğu açıklandı.

Editör: Nermin İstikbal