AREL DENİZCİLİK işletmesinde bulunan genel kargo gemisi GUANA, Immingham'dan Türkiye'ye demir yüküyle giderken, Brest'in Biscay Körfezi Körfezi'nde 26 Aralık 23:00 UTC civarında yangın çıktı. 

Makine dairesinde çıkan yangın mürettebat tarafından söndürüldü, ancak gemi devre dışı kaldı, mürettebat makineyi tamir edip yeniden çalıştıramadı. 

Kurtarma römorkörü ABEILLE BOURBON'un gönderilmesine karar verildi, bu arada mürettebat arasında bir tür panik yaşandığı ve bazılarının tahliye talebinde bulunduğu anlaşıldı. 

Kısmi mürettebat tahliyesine ilişkin güncelleme bildirilmedi,
Genel kargo gemisi GUANA, IMO 9180956, dwt 16211 inşa 1999, Panama bayraklı, işletmeci AREL DENİZCİLİK TİCARET İstanbul.

Düzce'de balık tezgahları denetlendi  Düzce'de balık tezgahları denetlendi 

Haber güncelleme;

Denizhaber.com'a ulaşan, Guana adlı geminin personeli adına yazdığını belirten ve ismini vermeyen kişi stajyerler dahil olmak üzere tüm personelin gemiyi kurtarmak için çaba gösterdiğini belirtti.

Personelin iddialarını aynen aktarıyoruz;

"Gemide yangın çıktığında personel panik yapmadan azimle yangını söndürdü. Yangın 8 saat sürdü
Yakıt tankları civarında çıkan yangının yayılmaması için çaba gösterdik. Sonunda uğraşlarımız sonuç verdi ve yangın söndü. Süvari kaza geçirip belini sakatladı. 3. zabit el bileklerinden darbe aldı. Şükür yanan olmadı. Şirketin taleplerini karşılayacak durumumuz yoktu. Yanan 14 pompanin tamiratı için ısrar ettiler. Biz böyle bir durumun geminin 35 ve üstü derece yatarken, yalpaya düşerken mümkün olmadığını bildirdik. Ki malzeme de yetersiz idi. Şirket bu konudaki baskısını sürdürdü. Biz römorkör istedik."

"Römorkör için bekleyin dediler. Şirketin, personelin canını degil de gemisini düşünmesi personelin moralini bozdu. Ve ayrılma kararı alındı.

Yardım çağrısında bulunduk. Helikopterle kurtarma sağlandı."

WhatsApp Image 2023-12-28 at 13.27.12

WhatsApp Image 2023-12-28 at 13.26.04

WhatsApp Image 2023-12-28 at 13.25.15

Editör: Nermin İstikbal