Alman kruvaziyer şirketi Phoenix Reisen, Albatros isimli kruvaziyer gemisini uzun süredir ortak olduğu bir şirkete sattığını duyurdu.

Gemi, Kızıldeniz'de kalıcı olarak demirleyerek bir otel gemisi olarak hizmet verecek.

Phoenix genel müdürü Benjamin Krumpen, "Albatros'umuz, uzun yıllardır okyanuslarda seyreden filomuzun popüler bir gemisiydi ve korona nedeniyle ona veda etmek zorunda olmak üzücü. Ancak geminin bir geleceği olduğu için çok mutluyuz. Farklı bir isimle de olsa MS Albatros gemisinde misafirlerimize tatil sunabileceğiz. Buruk bir yürekle, Phoenix filosundan MS Albatros'u yeni ellere teslim etmeye karar verdik" dedi.

Phoenix, ayrıca yaptığı açıklamada, pandemi nedeniyle ara verilen hizmete geri dönmeyi dört gözle beklediğini açıkladı.

Kızıldeniz'de otel olacak!

Mısır'da 15'ten fazla mülkü bulunan otelci Kamel Abou-Ali, gemiyi Mısır'ın Kızıldeniz kıyısında otel gemisi olarak kullanmak üzere satın aldı.

Satış, Albatros ile gelecekte yapılacak yolculukların iptal edildiği anlamına geliyor. Kanarya Adaları, Karayipler, Güney Amerika ve Avrupa'daki yedi güzergah etkilendi ve Phoenix mevcut rezervasyonları olan yolculara alternatif gemiler ve yolculuklar sunmayı planlıyor. Firma, diğer dört yolcu gemisini, MS Amadea, MS Amera, MS Artania ve MS Deutschland'ı işletmeye devam edecek.

Albatros 1973'te Finlandiya'daki Wärtsilä Helsinki Tersanesi'nde (şimdi Helsinki Tersanesi) inşa edildi. Pek çok kez el değiştirdikten sonra, 2004 yılında uzun dönem kiralama ile Phoenix'e devredildi. Phoenix ile hizmete girdiğinden beri, 9 defa dünyanın etrafını dolaştı.

47 yaşındaki geminin boyu 205 metre, genişliği ise 25 metre.

Editör: TE Bilişim