WISTA Türkiye, WISTA Türkiye Başkanı Suzan Atasoy’un ev sahipliğinde ve WISTA International Başkanı Elpi Petraki’nin katılımlarıyla bir konferans gerçekleştirdi. "Denizcilikte Hepimiz Bağlıyız" konferansa, ulusal ve uluslararası WISTA Üyeleri ile denizcilik sektöründen temsilciler katıldı.

WISTA International Başkanı Elpi Petraki yaptığı açılış konuşmasında, kuruluşun üyelerini ve daha geniş denizcilik, ticaret ve lojistik topluluğunu savunmaya olan bağlılığını vurgulayarak WISTA'nın, kadın denizcilerin güvenliğini artırmaya ve denizde cinsel saldırı ve taciz konularını ele almaya odaklanan son Ortak ILO/IMO Üçlü Çalışma Grubu (JTWG) gibi önemli Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) toplantılarına proaktif katılımının altını çizdi. Petraki ayrıca, WISTA'nın bu sektörlerdeki istihdamın geleceğine ilişkin üst düzey tartışmalara ve girişimlere katılma ve kadınların katılımını ve güçlendirilmesini karar alma süreçlerinin ayrılmaz bir parçası haline getirme konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit etti.

WISTA International, 59 ülkede 5000'den fazla üyesiyle, gemi sahipleri, işletmeciler, denizciler, tüccarlar, lojistik ve liman yöneticileri, hukuk ve finans uzmanları, mühendisler, devlet memurları ve denizciler de dahil olmak üzere çok çeşitli sektör profesyonellerini temsil ediyor. Çeşitliliğin önemini vurgulayan Petraki, "Günümüzün küresel pazarında evrim, optimum performans için kritik önem taşıyor ve daha fazla yenilik elde etmenin en iyi yolu da düşünce çeşitliliğinden geçiyor" dedi.

Kocaeli limanlarına üç ayda 1631 gemi uğradı Kocaeli limanlarına üç ayda 1631 gemi uğradı

Dr. Ahmet Samim Ünan, Cihan Ergenç, Levent Şen ve Nazlı Selek gibi sektörün önde gelen isimleri konferans boyunca panel oturumlarının moderatörlüğünü üstlendi. Bu oturumlarda çeşitli sektörlerden değerli panelistler denizcilik sektörünün zorlukları ve fırsatlarına ilişkin farklı bakış açıları ve içgörüler sundular.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, WISTA Türkiye tarafından düzenlenen uluslararası konferansa katıldı.

Tamer Kıran, Yaptırımların Sevkiyatta Etkileri, AB Emisyon Ticaret Şeması, Gemide ve Kıyıda Teknoloji Kullanımı, Tahkim Merkezi Olarak İstanbul başlıklı oturumların ele alındığı konferansın açılışında bir konuşma yaptı.

Kıran, İMEAK Deniz Ticaret Odası olarak faaliyetlerini yakından takip ettikleri ve destekledikleri WISTA Türkiye’nin güçlü ve saygın üyeleri olan önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Tamer Kıran, konferansın oturumlarında ele alınacak konular hakkında düşüncelerini paylaştı.

WISTA Türkiye'den yapılan açıklamada, "Tüm sektör paydaşlarını taahhütlerini yerine getirmeye davet ediyoruz. Birlikte daha adil ve müreffeh bir denizcilik sektörü için çalışabiliriz" denildi.

Editör: Nermin İstikbal