Sulh 2007 Delta Tatbikatı

Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı tarafından organize edilen; Çevre ve Orman Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve özel sektör temsilcilerinin yanı sıra Rusya, Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan'ın katılım sağladığı Arama Kurtarma ve Deniz Kirliliğine Müdahale SULH 2007 Delta Tatbikatı Karadeniz Ereğlide icra ediliyor.

Senaryo gereği 05/09/2007 12:15de alınan ihbarda Kdz. Ereğli limanından 12 denizmili açıkta Ro/Ro Erdemir ile M/T Otoman Nobility gemileri çatışmıştır.

Çatışma sonucu 22 yolcu ve 17 personeli bulunan Ro/Ro Erdenizde 2si ağır olmak üzere 14 yaralı, 26 personel bulunan M/T Otoman Nobilityde 4 ağır yaralı bulunmaktadır. Kaza sonucu tankerden denize 3800 ton hafif ham petrol dökülmüş ve tanker yanmaya başlamıştır. Tatbikatın birinci günü kazazedelerin kurtarılması, yangının söndürülmesi, tankerin güvenli deniz alanına çekilmesi ve deniz kirliliğinin havadan tespiti gerçekleştirilmiştir.

Tatbikatın ikinci gününde denizde ve karada petrol kirliliğine müdahale işlemlerine başlanmıştır. Türkiye dışında Rusyada temizlik işlemine bir römorkör ile katılmıştır.

Haber ve Fotoğraflar: Denizcilik Müsteşarlığı Web Sitesi www.denizcilik.gov.tr

 

Editör: TE Bilişim