Forbes’un milyarderler sıralamasında dünyanın en zengin 29 insanı seçilen Mehmet Emin Karamehmet, yıllar sonra ilk kez ortaya çıktı. 

MSB kaynakları: İtalyan bayraklı gemi engellendi MSB kaynakları: İtalyan bayraklı gemi engellendi

Genel Denizcilik’i (Geden Lines) bünyesinde barındıran Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet’in kızı Gülsün Nazlı Karamehmet Williams tarafından kontrol edilen Cenevre merkezli Advantage Tankers, iki adet 73.400 dwt’luk yeni LR1 tanker inşaası için K Shipbuilding ile anlaştı.

Gemilerin 2025'in 3. ve 4. çeyreğinde teslim edileceği belirtildi. Satın alınan gemilerin İsimleri ise Adventure Passion ve Adventure Path olduğu öğrenildi. Her bir geminin 60 milyon dolara yakın olduğu belirtilirken Advantage’nin K Shipbuilding ile imzaladığı sözleşme ile bu yılki yatırım değerinin 530 milyon doların üzerine çıktığı vurgulandı.

TANKERLERİ ELDEN ÇIKARDI

Satın alma işlemlerinden önce 3 adet MR1 tankerini elden çıkaran Advantage, bu gemilerin 37.300 dwt’lik iki kardeş gemi olan ve 2006’da inşa edilen Advantage Pride ve Advantage Pretty İstanbul merkezli Beşiktaş Grubu’na satılırken, gemiler şu an Ulus ve Gelibolu isimleriyle çalıştığı belirtildi.

Kaynak: Karar

Editör: Nermin İstikbal