Avustralya, canlı hayvan taşıyıcılarının da dahil olduğu bir dizi haber manşetinin ardından Mayıs 2028'den itibaren deniz yoluyla canlı koyun ihracatını yasaklayacak.

Avustralya'dan deniz yoluyla ihraç edilen hayvan sayısı yıllardır istikrarlı bir düşüş gösteriyor. Canberra'dan elde edilen veriler, Avustralya'nın 20 yıl önce 5,92 milyon koyuna kıyasla 2022-23'te deniz yoluyla yaklaşık 652.000 koyun ihraç ettiğini gösteriyor.

Balıkçı, Yarı Batık Tekneye Yapışarak Hayatta Kaldı Balıkçı, Yarı Batık Tekneye Yapışarak Hayatta Kaldı

Hükümetin deniz yoluyla tüm canlı hayvan sevkiyatını durdurma kararının ciddi bir muhalefetle karşı karşıya kalması bekleniyor. 

Ulusal Çiftçiler Federasyonu CEO'su Tony Mahar, "Bu yanlış yönlendirilmiş politika tersine dönene kadar dinlenmeyeceğiz" dedi. 

Bu yılın başlarında, Bahijah canlı hayvan taşıyıcısı, 16.000 hayvan bulunan gemiyi Avustralya'ya geri getirme ve ardından Ümit Burnu üzerinden yeniden yönlendirme kararı sonucunda hayvanların çektiği eziyetlerden oluşan feci görüntüler manşetlerde yer almış, tepkilere neden olmuştu. 

Geçtiğimiz yıl Splash, Avustralya açıklarında bir canlı hayvan taşıyıcısında çıkan yangını, Darwin açıklarında başka bir gemide makine arızasını ve ayrıca Çinli bir canlı hayvan taşıyıcısının Sidney'de ödenmemiş faturalar nedeniyle açık artırmaya çıkarıldığını bildirdi. 

Editör: Nermin İstikbal