Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,Kocaeli’nin en büyük limanlarının bulunduğu Körfez’de meydana gelen gemi trafiği ve yoğunluğa çözüm arıyor.

Acenta Botlarının, çeşitli işlemleri için Körfez’deki 14 limandan birini kullanması sebebiyle oluşan yoğunluğu azaltmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, işte bu gemi ve tekneler için bir “römorkör barınağı” inşa etmek için hazırlıklara başladı.

YOĞUNLUK AZALACAK

KOSDER, SHIPROUTE'u deniz medyasına anlattı KOSDER, SHIPROUTE'u deniz medyasına anlattı

Kocaeli’ye gelen ve demir atan ya da limanlara giden gemilerin, gümrük işlemlerini il genelinde 14 liman üzerinden çözmeleri gerekiyor. Deniz trafiğine ekstra yük getiren bu durumu çözmek için hazırlanan projeye göre, Acenta hizmeti, gümrük hizmeti, personel değişiklik hizmeti, survey hizmetleri, kumanya ve teknik malzeme hizmeti gibi hizmetlerin verileceği römorkör barınağı, bu yönleriyle limanlarda oluşan yoğunluğu azaltacak.

İSKELE VE DOLGU

Körfez Atalar Mahallesi’nde hayata geçirilecek proje kapsamında, 60 metre uzunluğunda ve 8 metre genişliğinde bir T iskele yapılacak ve gemiler ile teknelerin bu iskeleye yanaşması sağlanacak. Yılda 100 adet teknenin kullanacağının öngörüldüğü iskele, 60 metreye 8 metre ve 24 metreye 8 metre olmak üzere iki iskeleden oluşacak. Bununla birlikte, proje kapsamında 1.004 metrekarelik bir alanda da dolgu yapılacak.

56 MİLYONLUK PROJE

Körfez’de limanların yoğun olduğu ve erişimin her bölgeden kolay olduğu bir nokta olan Atalar’a yapılacak bu proje, toplamda 4 bin 786 metrekarelik bir alanda hayata geçirilecek. İnşaat aşamasında 15, işletme aşamasında ise 35 personelin çalışmasının planlandığı barınağın öngörülen maliyeti ise 56 milyon 595 bin lira.

Editör: Nermin İstikbal