Somali korsanlarının yeniden hedef arayışına girdiği konusunda denizcilik sektörü uyarıldı.
İngiliz deniz güvenlik danışmanlık şirketi Ambrey, müşterilerine Somali’nin kuzeydoğusunda bulunan Marreya, Eyl bölgesinden ayrılan şüpheli bir korsan grubu hakkında bildirim gönderdi.
Ticari gemilere, güvenlik önlemlerini artırmaları ve mümkünse silahlı güvenlik ekibi bulundurmaları tavsiye edildi.
Dün, Avrupa Birliği Deniz Kuvvetleri (EUNAVFOR) Operasyonu ATALANTA, Pazar günü Yemen bayraklı bir dhownun korsanlar tarafından ele geçirildiğini duyurdu. Bu geminin, korsanlar tarafından ticari gemilere saldırı düzenlemek için ana gemi olarak kullanıldığı tahmin ediliyor.
Somali açıklarında korsanlık, 2008’den itibaren dört yıl boyunca büyük bir tehdit oluşturmuş ancak yaklaşık beş yıl boyunca duraklamıştı. Ancak Mart 2023’ten itibaren Somali korsanları tekrar gündeme gelerek birçok gemi ve mürettebatı kaçırdı.
Yorumlar
Kalan Karakter: