Güler, Petrol Platformu Derneğinin verdiği resepsiyonda yaptığı konuşmada, Petrol Yasası'nın çıkması yönünde sektörde beklentilerin bulunduğunu ve bu konuda hazırlıkların tamamlandığını söyledi.
Petrol yasasının oldukça önemsediklerini, kanunun bir an önce çıkmasının en büyük arzuları olduğunu ifade eden Güler, bu nedenle sektörden tüm kesimlerinden destek beklediklerini söyledi. Doğalgaz konusunda da yapılan zamları tam olarak yansıtmadıklarını ancak bunun kendilerine zarar olarak yansımadığını ifade eden Güler, doğalgazla ilgili çapraz sübvansiyon olmadığını, hükümet olarak sübvansiyon uygulamadıklarını söyledi.
Kontrat devri çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Güler, BOTAŞ'ın ve bakanlığın çalışmalarının son durumu hakkında bilgi verirken, yapılanların ve yapılacakların birer ilk olduğunu ve oluşumların zaman gerektirdiğini söyledi. Gerçekleştirilen başarıların zor çalışmalar olduğuna işaret eden Bakan Güler, “bu işler sıcak otel salonunda rahat görülmez, araziye çıkmanızı tavsiye ederim” dedi. Sektörde bundan sonra kimsenin monopolden bahsetmeyeceğini belirten Güler, bundan sonraki süreci “bilek güreşi” olarak niteleyerek, dürüst olan ve rekabet edebilenin güreşi kazanacağını ifade etti.
DenizHaber.Com
Yorumlar
Kalan Karakter: