Hong Kong'un en büyük armatörlerinden Pacific Basin Shipping, gelecekteki yakıt tartışmasında metanol lehine yeşil ışık yaktı.

Kayıtlarında 250 civarında dökme yük gemisi bulunan Pacific Basin, bugün ticari olarak uygulanabilir sıfır emisyonlu gemiler için metanolün tercih edilen yakıt olduğunu belirtti.

Bu yılın Mayıs ayında Pacific Basin, Japonya'nın en büyük gemi yapımcısı Nihon Tersanesi ve trading house Mitsui & Co to ile sıfır emisyonlu gemilerin geliştirilmesi ve ilgili yeşil yakıt bunkering altyapısına potansiyel yatırım konusunda işbirliği yapmak için mutabakat anlaşması imzaladı. 

Fizibilite değerlendirmesinin tamamlanmasıyla Pacific Basin Shipping, bugün yeşil metanolün ilk nesil sıfır emisyonlu gemilerini planlamak için en iyi yakıt olduğunu söyledi.

Hong Kong listesinde yer alan Pacific Basin, biyoyakıtların endüstrinin yakıt karışımında da yer alacağına ve teknik ve güvenlik sorunları yeterince ele alındığında amonyağın bazı sektörlerde önemli bir deniz yakıtı haline geleceğine inandığını da sözlerine ekledi.

Pacific Basin Shipping (HK) Ltd CEO'su Martin Fruergaard şunları söyledi: "Ortaklarımızın ortak uzmanlığından yola çıkarak, metanolün şu anda kullanışlı ve supramax dökme yük gemileri için geleceğin en uygun yakıtı olduğundan eminiz ve yeşil üretim ve dağıtım altyapısının olduğuna inanıyoruz. metanol geliyor.”

Şirket şu anda, Japon ortaklarıyla işbirliği içinde, ilk nesil çift yakıtlı sıfır emisyonlu yeni inşaatlarını sözleşmeye almayı planladığı bir gemi tasarımı geliştirmekle meşgul.

Mitsui & Co'nun sözcüsü ise şu yorumu yaptı: "Küçük hacimli gemilerin yeşil bir geleceğe geçişine katkıda bulunmak, şu anda dahil olduğumuz en heyecan verici dönüşüm faaliyetlerinden biridir. alternatif yakıt tedarik zinciri hakkında bilgi sağlamak için küresel bir ticaret ve yatırım şirketi olarak portföyler.”

Editör: Nermin İstikbal