Okuma yazma öğrenene çeyrek altın
Diyarbakır’ın Ergani Ilçesinde 8 Eylül Okuma-yazma Günü Nedeniyle Düzenlenen Törende, Okuma Yazma Kursunu Başarıyla Bitirenlere Birer çeyrek Altın Verildi.
Yayınlanma :
08.09.2016 07:02
Güncelleme :
08.09.2016 07:02
Ergani ilçesinde 8 Eylül Dünya Okuma-Yazma Günü nedeniyle bir tören düzenlendi. Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törene Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Eroğlu, öğretmenler ve kursiyerler katıldı. Kaymakam Gürbüz, burada yaptığı konuşmada, “Okur-yazar oranını yüzde 90’dan aldık, hedefimiz bunu yüzde 95’e çıkarmak. Bunun için tüm öğretmenlerimizden fedakarlık bekliyoruz. Özellikle köy okullarında öğretmenlerin alan taraması yaparak okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımızı tespit etmesi ve bu vatandaşlarımıza yönelik okuma-yazma kursu açma aşamasında öğretmenlerimize her türlü desteği sunacağız” dedi.
Tören sonunda Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz tarafından okuma-yazma kursunu başarı ile bitiren 12 kursiyere başarı belgeleri verildi ve birer çeyrek altın hediye edildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefre
Yorumlar
Kalan Karakter: