Müsteşarlar, Nemrut liman bölgesini gezdi
Bayındırlık Müsteşarı Sabri Erbakan ve Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz, İzmir'in Aliağa İlçesi'nde bulunan Nemrut Limanı'nı ve bu limanı Aliağa-Menderes raylı sistemine bağlayacak proje kapsamında devam eden tünel inşaatını inceledi.
Beraberinde Bayındırlık Bakanlığı Genel Müdürü Hami Yıldırım, Bayındırlık İl Müdürü, Denizcilik Müsteşarlığı'na bağlı İzmir Bölge Müdürü ve diğer yetkililer ile birlikte Aliağa'ya gelen müsteşarlara, Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, bölge hakkında bilgi verdi. Aliağa Belediyesi'nde Başkan Tansu Kaya tarafından verilen ön brifingden sonra bölgeye geçen heyet, burada yapımı tamamlanan 720 metrelik tünel inşaatını ve Nemrut Limanı'na yapılması düşünülen ek liman bölgesini gezdi.
Müsteşarlar, Nemrut Körfezi civarındaki sanayi kuruluşlarının kullandığı ham ve mamul maddeler ihracat ve ithalatı için Aliağa-Menderes demiryolunun Nemrut Limanı'na bağlantısını sağlayacak olan "Nemrut Körfezi Bağlantı-Ring Hattı" projesinde, Aliağa Çakmaklı Köyü mevkiinde imar durumlarını da inceledi. Konu hakkında Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz ve Bayındırlık Müsteşarı Sabri Erbakan, bölge ile ilgili gerekli planların kendilerinde olduğunu ifade ederek bölgeyi yerinde incelenme ihtiyacı hissettiklerini belirtti.
Hali hazırda Nemrut Liman bölgesinde bulunan 5 iskele ile birlikte yapılması düşünülen diğer 6 iskelenin Aliağa-Menderes demiryoluna ring hattı ile bağlanması kapsamında, yaklaşık 30 trilyona mal olacak proje için bölgeye geldiklerini dile getiren müsteşarlar, konuyu enine boyuna düşünüp bir komisyon kuracaklarını ve ondan sonra karar vereceklerini söyledi.
Kaynak:Dünya Gazetesi/Perşembe Rotası
DenizHaber.Com
Yorumlar
Kalan Karakter: