ABD, Rus Megayatına El Koymak İçin Dava Açtı ABD, Rus Megayatına El Koymak İçin Dava Açtı

Kahire Ticaret Odası Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Bölümü Genel Sekreteri Amr Al-Samadouni Salı günü yaptığı açıklamada, Husi grubunun Kızıldeniz bölgesinde neden olduğu gerilimlerin Süveyş Kanalı'ndaki navigasyonu önemli ölçüde etkilemediğini söyledi.
Basın açıklamalarında, deniz ve uluslararası taşımacılık operasyonlarının "özellikle Maersk'in Kızıldeniz üzerinden nakliyenin yeniden başladığını duyurmasının ardından düzenli olarak devam ettiğini" ekledi.
Danimarkalı Maersk şirketinin Pazartesi akşamı geç saatlerde yayınladığı nakliye programı, şirketin hafta sonu Süveyş Kanalı ve Kızıldeniz'den birinde düzenlenen saldırıya rağmen önümüzdeki dönemde 30'dan fazla konteyner gemisini geçirme planlarını sürdürdüğünü gösterdi. Tankerleri bölgede.
Ancak Maersk, Yemen'deki Husi militanlarının saldırı riskinin devam etmesi nedeniyle bazı gemilerin Kızıldeniz rotasından geçmesi planlarını da askıya aldı ve her geminin güzergahını daha sonra açıklayacağını söyledi.
Kızıldeniz, Avrupa'daki dünyanın en büyük ticari mal tüketicilerinden bazılarını Asya'daki büyük tedarikçilerle buluşturan Süveyş Kanalı'na giden tek yoldur.
Süveyş Kanalı küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12'sini oluşturuyor; bu da toplam küresel konteyner trafiğinin yüzde 30'unu temsil ediyor ve yılda bir trilyon dolardan fazla mal sağlıyor.
Mısır'daki ithalatçılar, ithal mal fiyatlarındaki artışa karşı uyarıda bulunarak, krizin bazı taraflarca istismar edilmemesi gerektiğini vurguladı.
Al-Samadouni, Maersk'in Süveyş Kanalı'ndaki trafiği askıya almasının "sadece birkaç gün sürdüğünü" belirterek, bu dönemde 76 geminin Ümit Burnu rotasını geçmek için rotasını değiştirdiğini ve bunun Aynı dönemde Süveyş Kanalı'nı geçen 2.128 gemiye kıyasla küçük bir yüzde olduğunu belirtti. 

Editör: Fulya Tekin