Maersk bir sonraki duyuruya kadar Kızıldeniz'i kullanmayı bırakıyor

DANİMARKA nakliye devi Maersk, gemilerinden birinin hafta sonu militanların saldırısına uğramasının ardından bir sonraki duyuruya kadar Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki tüm taşımacılığı durduracağını duyurdu.

Maersk'in kararı, saldırının hemen ardından Pazar günü uygulanan 48 saatlik duraklamayı uzatıyor. CNBC'nin haberine göre şirket, müşterilere yaptığı güncellemede "Kızıldeniz/Aden Körfezi üzerinden tüm geçişleri bir sonraki duyuruya kadar duraklatma kararı aldık" dedi.

Konteyner gemisi Maersk Hangzhou, hafta sonu Yemen'de bulunan ve İran tarafından desteklenen Husi militanlarının taşıyan dört küçük teknenin saldırısına uğradı.

ABD Merkez Komutanlığı'na göre, ABD Donanması helikopterleri Maersk Hangzhou'dan gelen imdat çağrısına yanıt verdi ve saldırıya uğradıktan sonra militanlara ateş açarak üç tekneyi batırdı ve teknelerin mürettebatını öldürdü.
'
Maersk, güncellemesinde, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve sürekli gelişen durumu daha ayrıntılı olarak değerlendirirken bölgedeki tüm kargo hareketini duraklatmaya devam edeceğimizi söyledi.

Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı

Şirket, gemilerin yeniden yönlendirileceğini ve bunun mantıklı olduğu durumlarda Afrika'daki Ümit Burnu çevresinde yolculuklarına devam edeceğini söyledi.

Husi militanları Gazze'deki savaşa yanıt olarak son haftalarda Kızıldeniz'deki gemilere defalarca saldırdı. Saldırılar, küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12'sinin günde Kızıldeniz'den geçtiği önemli su yolu üzerinden küresel ticarette aksamalara ilişkin endişeleri artırdı.

Editör: Fulya Tekin