Kraliçe II. Elizabeth Ankara'da
ANKARA - Kraliçe ve beraberindekileri, Esenboğa Havalimanında Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve eşi Nihal Aydın, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Aslan Güner, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan ve eşi ile diğer yetkililer tarafından karşılandı.
Kraliçe Elizabeth'in gelişi sırasında Esenboğa Havalanında çok sıkı güvenlik önlemleri alındığı dikkati çekti.
Kraliçesi II. Elizabeth temasları çerçevesinde ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret etti.
Kraliçe Elizabeth, eşi Edinburgh Dükü Prens Philip ve diğer heyet üyeleri ile birlikte yaptığı ziyaret sırasında Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu.
Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband'ın da eşlik ettiği Kraliçe Elizabeth daha sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.
Anıtkabir ziyaretinin ardından Çankaya Köşkü'ne geçen Kraliçesi Elizabeth'i, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi törenle karşıladı.
Milli marşların dinlenmesinin ardından, Kraliçe Elizabeth tören kıtasını denetledi. Tören kıtasını "Merhaba asker" diyerek selamlayan İngiltere Kraliçesinin onuruna 21 pare top atışı yapıldı.
Törenin ardından görüşmeye geçildi.

CUMHURBASKANI ABDULLAH GUL, INGILTERE KRALICESI II. ELIZABETH'I CANKAYA KOSKUNDE RESMI TORENLE KARSILADI. ARDINDAN BASBASA GORUSMEYE GECILDI. SONRASINDA CUMHURBASKANI GUL'UN ESI HAYRUNNISA GUL, KRALICE II. ELIZABETH'E LALE DESENLI BROS VE KOL DUGMESI HEDIYE ETTI, KRALICE II. ELIZABETH ISE EL OYMASI KUTU VE TARIHI BIR KITAP HEDIYE ETTI.(AA)
DenizHaber.Com
Yorumlar
Kalan Karakter: