Daha önceden denize düştükten sonra Hunter Sahili’ne vuran 63 konteynerın üzerinden henüz bir ay dahi geçmeden, başka bir gemi NSW (Yeni Güney Galler) dışındaki denizlerde ağır hava koşulları nedeniyle en az 40 konteyner kaybetti.

Çin'den Melbourne Limanı'na giden Singapur bayraklı bir konteyner gemisi olan APL England, Pazar günü saat 6 civarı itme kaybı yaşadıktan sonra 40 kadar konteynerını denizde döktü.

Avustralya Deniz Güvenliği Otoritesi, geminin olay gerçekleştiğinde Sydney'in yaklaşık 73 kilometre güneydoğusundaki olduğunu söyledi, ancak zorlu hava koşullarından kaçmak için Pazar günü kuzeye gittiğini belirtti.

APL England'ın sahibi, 40 konteynerin kaybolduğunu ve 74 konteynerin hasar gördüğünü bildirdi.

Altı konteynerin sancak tarafından ve üçünün geminin liman tarafından çıkıntı yaptığı söyleniyordu.

Avustralya Deniz Güvenliği Otoritesi, ilgili birimlerini konteyner ve enkaz aramak, gemiyi hasar veya kirlilik belirtileri açısından incelemekle görevlendirdi.

AMSA Pazar günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, "Bu aşamada, bu kazanın kıyı şeridine etkisinin olup olmayacağı bilinmemektedir ve AMSA, durumu kontrol etmek ve uygun bir aksiyon geliştirmek için NSW Denizcilik ile birlikte çalışmaktadır." Dedi.

Avustralya Ulaştırma Güvenliği Bürosu da bilgilendirildi ve soruşturma başlatılacak.

Olay, YM Efficiency'nin Hunter açıklarındaki ağır hava koşulları bulunan denizlerde 80'den fazla konteyneri kaybetmesinden yaklaşık iki yıl sonra meydana geldi.

Avustralya Deniz Güvenliği Otoritesi, bu konteynerlerin çoğunu bu ayın başlarında kurtarmak için 17 milyon dolarlık bir operasyon gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilişim