İSTANBUL'DA KENE ISIRMASI ŞİKAYETLERİ
İSTANBUL - İstanbul'da dün piknik alanlarına giden yüzlerce kişi, kene ısırması şikayetiyle hastanelere başvurdu.
Alınan bilgiye göre, hafta sonu tatilini piknik alanlarında değerlendirenler, eve döndüklerinde vücutlarına kene yapıştığını fark ederek, hastanelerin acil servislerine başvurdu.
Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri, akşam ve gece saatlerinde, aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 kişinin, kene ısırması şikayetiyle hastaneye başvurduğunu, bu kişilerin, ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildiğini bildirdi.

SEHIR MERKEZLERINDE TESPIT EDILEN KENELERIN (RHIPICEPHALUS) KUCUK HAYVAN (KEDI, KOPEK) KOKENLI OLUP, KIRIM KONGO KANAMALI ATESI HASTALIGINI INSANLARA TASIMADIGI BILDIRILDI. ULUDAG UNIVERSITESI (UU) VETERINER FAKULTESI DEKAN YARDIMCISI VE PARAZITOLOJI ANABILIM DALI OGRETIM UYESI PROF. DR. LEVENT AYDIN, CESITLI ILLERDEN KENDISINE GONDERILEN KENE ORNEKLERINI INCELIYOR. (ANADOLU AJANSI - ZUHAL UZUNDERE)
DenizHaber.Com
Yorumlar
Kalan Karakter: